Druten is een prachtig gelegen woonplaats in Gelderland aan de zuidzijde van de Waal. Op loopafstand van het centrum ontwikkelt Van de Klok een nieuwbouwproject genaamd Hooiwal, bestaande uit 48 eengezinswoningen.

 

Het project Hooiwal bestaat uit zowel huurwoningen voor de middenhuur als koopwoningen. Maar liefst 26 van de woningen binnen dit project worden verkocht met KoopStart om zo de woningen betaalbaar te maken.

 

De marktwaarde van de woningen ligt tussen de €373.000 en €427.500. Van de Klok geeft door de inzet van KoopStart een koperskorting van 10% op de marktwaarde, waardoor de koopsom gemiddeld €40.000 lager ligt. Zo worden de woningen bereikbaar voor een grotere doelgroep. 

 

De woningen zullen duurzaam worden uitgevoerd met o.a. warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. In het kader van het natuurinclusief bouwen krijgen de bergingen een sedumdak en worden enkele eindgevels voorzien van nestkasten.

 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Interview Vastgoed Actueel: “We moeten iets doen om starters te helpen”

Interview in Vastgoed Actueel met Simone van de Kuit , Johan Conijn en Hendrik Hulscher over het belang van het op te richten Nationaal Fonds...

Lees meer

OpMaat Position Paper 2023: 5 maatregelen om meer betaalbare koopwoningen te realiseren

Stichting OpMaat presenteert haar Position Paper 2023. OpMaat roept het Rijk op tot meer maatregelen en presenteert 5 standpunten.

Lees meer