Druten is een prachtig gelegen woonplaats in Gelderland aan de zuidzijde van de Waal. Op loopafstand van het centrum ontwikkelt Van de Klok een nieuwbouwproject genaamd Hooiwal, bestaande uit 48 eengezinswoningen.

 

Het project Hooiwal bestaat uit zowel huurwoningen voor de middenhuur als koopwoningen. Maar liefst 26 van de woningen binnen dit project worden verkocht met KoopStart om zo de woningen betaalbaar te maken.

 

De marktwaarde van de woningen ligt tussen de €373.000 en €427.500. Van de Klok geeft door de inzet van KoopStart een koperskorting van 10% op de marktwaarde, waardoor de koopsom gemiddeld €40.000 lager ligt. Zo worden de woningen bereikbaar voor een grotere doelgroep. 

 

De woningen zullen duurzaam worden uitgevoerd met o.a. warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. In het kader van het natuurinclusief bouwen krijgen de bergingen een sedumdak en worden enkele eindgevels voorzien van nestkasten.

 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Overheid wil snel verbetering positie koopstarters

In de kamerbrief ‘Meer kansen voor koopstarters’ kondigt de overheid een aantal maatregelen aan om starters op de koopmarkt te helpen.

Lees meer

Stand van zaken Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen

OpMaat is in overleg met het ministerie van BZK over de oprichting, de werking en het effect van het Koopfonds. Er is sprake van veel belangstelling...

Lees meer