Gemeente Hardinxveld-Giessendam is sinds 19 mei licentiehouder voor KoopStart en is hiermee de allereerste gemeente in Nederland die met deze regeling gaat werken. 

Door woningen met KoopStart te verkopen, biedt de gemeente Hardinxveld-Giessendam aan starters de mogelijkheid om een betaalbare koopwoning te kopen.

De gemeente start met een pilot op de locatie Pieter de Hoogh. Het volledige plan bestaat uit 14 woningen die allemaal met KoopStart worden ontwikkeld en verkocht aan starters. Door de KoopStart-regeling kunnen de woningen worden verkocht met een koperskorting op de marktwaarde. De woningen zijn ca. 75m² groot en hebben weinig uitbreidingsmogelijkheden zodat dat het starterswoningen blijven.  


Er is een voorrangsbeleid opgesteld om ervoor te zorgen dat de woningen bij de juiste doelgroep terecht komen. De gemeente heeft de grond volledig in eigendom en start binnenkort met de tenderprocedure voor het selecteren van een aannemer. Start verkoop staat gepland in september 2022. 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Vibu Projectontwikkeling ontwikkelt met KoopStart

Een nieuwe licentiehouder KoopStart is Vibu Projectontwikkeling. In Leimuiden heeft Vibu 7 betaalbare koopwoningen ontwikkeld, speciaal voor starters...

Lees meer

KoopStart-woningen op de camping

VMB Bouw BV ontwikkelt in Putten een kleinschalig en duurzaam project op een voormalige camping met o.a. 11 KoopStart-woningen voor starters.

Lees meer