CDA en CU op werkbezoek bij OpMaat

 

Wat betekent een betaalbare koopwoning voor mensen met een middeninkomen? Dat konden Tweede Kamerlid Jaco Geurts en beleidsmedewerkers Laurens Houtman(CDA) en Robert Mourik (CU) afgelopen vrijdag 16 september met eigen ogen aanschouwen. Zij brachten ons een werkbezoek en bezochten nieuwbouw KoopGarant-woningen van Woningstichting Leusden (WSL) in de Maanwijk. Een gelukkige KoopGarant-eigenaar, vertelde het gezelschap dat zij zonder KoopGarant deze woning nooit had kunnen kopen.

Naast de Kamerdelegatie waren bij OpMaat ook aanwezig Bert van de Beek van WSL, wethouder Wonen Patrick Kiel en enkele raadsleden van de gemeente Leusden. Wij hebben de kamerdelegatie gevraagd om het belang van meer sociale koopwoningen voor middeninkomens onder de aandacht te brengen bij de minister voor VRO. En we hebben om steun gevraagd om de belemmeringen voor corporaties bij het toepassen van verkoop-onder-voorwaarden weg te nemen.

Het gezelschap bracht een bezoek aan de Maanwijk. In deze nieuwe wijk in Leusden zijn 8 nieuwbouw KoopGarant-woningen ontwikkeld en verkocht aan jonge starters met lagere inkomens. Een kersverse eigenaar die werkzaam is in de zorg, legde uit dat KoopGarant voor haar een schot in de roos was. Hierdoor kon zij de stap maken vanuit haar sociale huurwoning naar een eigen koopwoning.

Wij spreken dit jaar regelmatig met de woordvoerders Wonen van een aantal politieke partijen om aandacht te vragen voor het belang van betaalbare koopwoningen voor starters en middeninkomens. Onze standpunten zijn te lezen in onze Position paper.

 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Interview Vastgoed Actueel: “We moeten iets doen om starters te helpen”

Interview in Vastgoed Actueel met Simone van de Kuit , Johan Conijn en Hendrik Hulscher over het belang van het op te richten Nationaal Fonds...

Lees meer

OpMaat Position Paper 2023: 5 maatregelen om meer betaalbare koopwoningen te realiseren

Stichting OpMaat presenteert haar Position Paper 2023. OpMaat roept het Rijk op tot meer maatregelen en presenteert 5 standpunten.

Lees meer