VMB Bouw BV ontwikkelt in Putten een kleinschalig en duurzaam project met 37 woningen, waarvan 11 woningen met KoopStart worden verkocht aan starters. De locatie van het project is de voormalige camping Hilary.


De woningen zijn betaalbaar voor starters door de inzet van KoopStart. De KoopStart-woningen worden met een koperskorting van 10-11% verkocht en kosten tussen de 223.000  en 225.000 euro, afhankelijk van de kavelgrootte.


Voor deze woningen geldt een inkomenstoets: het gezamenlijk inkomen mag maximaal € 54.017,- bedragen. De inkomenseisen gelden ook voor nieuwe kopers, bij doorverkoop binnen 5 jaar. De gemeente eiste een zelfbewoningsplicht voor 2 jaar (zelfbewoningsplicht is al standaard in KoopStart geregeld).


De KoopStart-woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 37 m2 en hebben alle voorzieningen op de begane grond. Met een vlizotrap is de eerste verdieping bereikbaar. Deze verdieping is in de toekomst nog verder in te delen.

 

Lees ook:

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Vibu Projectontwikkeling ontwikkelt met KoopStart

Een nieuwe licentiehouder KoopStart is Vibu Projectontwikkeling. In Leimuiden heeft Vibu 7 betaalbare koopwoningen ontwikkeld, speciaal voor starters...

Lees meer

Gemeente Hardinxveld-Giessendam nieuwe licentiehouder KoopStart

Gemeente Hardinxveld-Giessendam is sinds 19 mei licentiehouder KoopStart en is de allereerste gemeente in Nederland die met deze regeling gaat werken.

Lees meer