Het toepassen van Koopgarant bij nieuwbouw door woningcorporaties is nog steeds mogelijk! Een unieke samenwerking tussen Woningstichting Leusden, de gemeente en ontwikkelaar Heijmans heeft tot resultaat dat WSL 8 nieuwbouwwoningen met Koopgarant verkoopt aan starters in Maanwijk.

Betaalbare nieuwbouw voor starters

Dankzij de uitdrukkelijke wens van de wethouder om in Maanwijk ook betaalbare nieuwbouwwoningen onder de 200.000 euro te ontwikkelen voor starters, zijn de 3 partijen op zoek gegaan naar een oplossing. Deze vonden zij in Koopgarant. De woningen krijgen een verkoopprijs van 199.000 euro door koperskorting te verlenen. Alleen huurders van WSL die voldoen aan de gestelde inkomensgrenzen, komen in aanmerking om de woningen te kopen.

Huis voor 2 ton

In de Stadsbron verscheen een uitgebreid artikel “Huis voor twee ton” over de totstandkoming van dit bijzondere Koopgarant-project

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Wetsvoorstel overdrachtsbelasting dupeert koopstarters

Reactie OpMaat op staatssecretaris Vijlbrief. Bij niet aanpassen wetsvoorstel differentiatie overdrachtsbelasting worden koopstarters gedupeerd.

Lees meer

Dit cadeautje kan toch niet de bedoeling zijn?

Wetsvoorstel differentiatie overdrachtsbelasting pakt juist nadelig uit voor de starter. Aldus een artikel in het FD van Sigrid Hemels op 2 oktober...

Lees meer