Steeds vaker krijgen we de vraag van corporaties en ontwikkelaars of wij voor hen de afkoop van KoopGarant willen begeleiden. Formeel noemen we dit ook wel: beëindiging Erfpacht- en KoopGarantbepalingen. Natuurlijk doen we deze begeleiding ook voor jouw organisatie graag!

 

Soms gaat de afkoop KoopGarant om een paar woningen, maar soms ook om tientallen of zelfs honderden woningen. De corporatie/ontwikkelaar geeft aan onder welke voorwaarden afkoop mogelijk is. En wij doen de rest: van het versturen van de brief met het aanbod tot afkoop, het aansturen van de taxateur, adviesgesprekken met de KoopGaranteigenaren, opstellen berekening en overeenkomst tot en met het controleren van de notariële akte.

 

Is dit ook iets voor jouw organisatie? Lees meer over begeleiding bij beëindigen KoopGarant.  Wil je meer informatie en weten wat de kosten zijn? Bel ons op tel. 033 – 462 12 23, of mail naar info@opmaat.nl.

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Onderzoek Companen

Companen onderzocht in opdracht van OpMaat de knelpunten voor starters op de woningmarkt. Een samenvatting van het onderzoek is beschikbaar.

Lees meer

Blog: Gemeente Ede zet zelf KoopGarant in voor koopstarters!

Eind december 2020 stemde de gemeenteraad van Ede in met het voorstel om als gemeente het instrument KoopGarant in te gaan zetten voor nieuwbouw. 

Lees meer