Binnenkort gaat bij KoopStart en KoopGarant de ‘fair-value’-verhouding naar 1:1. Daarmee wordt het aandeel van de corporatie of ontwikkelaar in de waardeontwikkeling van de woning gelijk aan het percentage van de koperskorting. Het is helaas nog niet bekend wanneer de wijziging ingaat. 

 

Van 1:1,5 naar 1:1

De afgelopen tijd hebben we regelmatig contact gehad met het ministerie van BZK over het voornemen om de fair value, die al jarenlang 1:1,5 bedraagt, aan te passen. Inmiddels is duidelijk dat de verhouding gewijzigd wordt naar 1:1. Er komt een overgangsregeling voor lopende verkoopprojecten. 

 

Aanpassing Rtiv

De wijziging wordt opgenomen in een aanpasing van de Regeling toegelaten instellingen volkshuisvesting (Rtiv). Deze aanpassing was gepland per 1 april 2023. Medio maart blijkt echter dat dit niet meer haalbaar is. BZK streeft ernaar om de Rtiv zo spoedig mogelijk aan te passen. Het is echter nog niet bekend wanneer precies.

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Nieuwe Erfpacht- en KoopGarantbepalingen per 1 juni 2023

Per 1 juni 2023 zijn er nieuwe Erfpacht- en KoopGarantbepalingen. Er is een overgangsregeling voor lopende verkoopprojecten. 

Lees meer

Terugkoopbegeleiding biedt flexibiliteit voor De Sleutels

Voor corporatie De Sleutels gaan we de KoopGarant-terugkopen begeleiden. Ze kiezen voor een flexibele overeenkomst met OpMaat. 
 

Lees meer