Vanaf 1 maart 2002 biedt KoopStart nieuwe aanpassingen die aansluiten bij vragen vanuit de markt. Het betreft onder andere de verdeling van de waardeontwikkeling bij doorverkoop: de zogenaamde fair value verhouding en de zelf aangebrachte verbeteringen door de kopers.

 

  •  Ontwikkelaars kunnen vanaf nu kiezen voor een fair value verhouding van 1:1 of een verhouding 1:1,5.

  • Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen is bij doorverkoop of afkoop volledig voor de KoopStart-eigenaren. De waarde van deze verbeteringen worden buiten de deling van de waardeontwikkeling tussen eigenaar en ontwikkelaar gelaten.

  • Doorverkoop is op ieder moment mogelijk. Afkoop is 3 jaar na de juridische levering mogelijk. Deze termijn van 3 jaar is ingesteld om speculatie en misbruik van de koperskorting tegen te gaan.

  • Optioneel: een tijdelijke aanbiedingsplicht (bijvoorbeeld 5 jaar) Door hiervoor te kiezen is het mogelijk woningen opnieuw met KoopStart te verkopen zodat deze langer bereikbaar blijven voor de beoogde inkomensgroep.

Meer weten?

Heeft u vragen over KoopStart in het algemeen of over de nieuwe aanpassingen? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak! Bel tel. 033 462 12 23.

 

 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Interview: Samenwerking markt en overheid belangrijk voor realisatie van sociale koopwoningen

Simone van de Kuit vertelt in een interview over het belang van samenwerking tussen markt en overheid voor de realisatie van sociale koopwoningen.

Lees meer

Synchroon bouwt KoopStart-woningen met tijdelijke aanbiedingsplicht

Synchroon ontwikkelt 5 KoopStart-woningen in Zevenhuizen die worden verkocht met een koperskorting van 50% en een tijdelijke aanbiedingsplicht.

Lees meer