Bij verkoop van een Koopgarantwoning is er verplichte informatiebrochure. Deze brochure wordt als bijlage bij de koopovereenkomst gevoegd. Een vernieuwde versie staat op het Servicenet.

 

 De brochure ‘Koopgarant: ‘Een huis kopen voor een lagere prijs mét terugkoopgarantie’ bevat algemene informatie voor kopers over Koopgarant. De brochure geeft eenvoudige informatie over een aantal kernpunten. De brochure is op een aantal punten nu duidelijker is geworden. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen. De nieuwe versie staat sinds 25 maart op het Servicenet.

 

De brochure is een verplichte bijlage bij de koopovereenkomst Koopgarant. Het kan ook zinvol zijn om de brochure al vooraf, in de oriëntatiefase, te gebruiken om potentiële kopers te informeren. Verder is het ook goed mogelijk om de brochure toe te sturen aan bewoners van de Koopgarantwoningen, een periodieke update van de informatie.

 

De brochure bevat algemene informatie. Iedere partij die Koopgarantwoningen verkoopt, hanteert ook nog eigen voorwaarden over bijvoorbeeld het percentage koperskorting of de doelgroep die in aanmerking komt. Deze informatie kan toegevoegd worden in een eigen aanvullende brochure of via een webpagina.

 

 

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Blog: Gemeente Ede zet zelf Koopgarant in voor koopstarters!

Eind december 2020 stemde de gemeenteraad van Ede in met het voorstel om als gemeente het instrument Koopgarant in te gaan zetten voor nieuwbouw. 

Lees meer

Koopgarant en KOOPstart verantwoorde oplossingen voor volwaardige starterswoningen

In Vastgoedjournaal geeft Simone van de Kuit aan dat Koopgarant en KOOPstart beproefde oplossingen zijn om verantwoord volwaardige starterswoningen...

Lees meer