Met ingang van 12 oktober is er een nieuwe consumentenbrochure ‘KoopStart: een woning kopen voor een lagere prijs’. Deze brochure is een verplichte bijlage bij de koopovereenkomst. 


NHG: bijsluiter

In het nieuwe NHG-toetskader is een ‘bijsluiter’ verplicht. Hierin moet de aanbieder de consument in eenvoudige bewoordingen informeren over de kernpunten van het model.

Bij KoopStart was er al jaren een consumentenbrochure als verplichte bijlage bij de koopovereenkomst KoopStart. Tot zover dus niets nieuws onder de zon.
De NHG stelt wel wat extra eisen aan de ‘bijsluiter’. Zo moeten er enkele extra items belicht worden en stelt de NHG standaardeisen aan de rekenvoorbeelden. Het was dus nodig om de brochure te herzien. 


Twee versies

Voortaan zijn er bij KoopStart 2 versies van de brochure, De basisversie gaat over KoopStart zónder dat er een tijdelijke aanbiedingsplicht van toepassing is. Daarnaast is er een brochure voor het geval de aanbieder er voor kiest om een tijdelijke aanbiedingsplicht van toepassing te verklaren. Lees meer over de optionele tijdelijke aanbiedingsplicht


Website en Servicenet

De nieuwe versies van de brochures zijn te vinden op de website van OpMaat en op het Servicenet. 

 

En KoopGarant?

De nieuwe consumentenbrochure voor KoopGarant volgt nog. Deze wordt afgestemd op de nieuwe versie van de Erfpacht- en KoopGarantbepalingen.

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Fair value binnenkort naar 1:1

Binnenkort gaat bij KoopStart en KoopGarant de ‘fair-value’-verhouding naar 1:1. Daarmee wordt het aandeel van de corporatie of ontwikkelaar in de...

Lees meer

Artikel FD: “Nationaal koopfonds moet starter op woningmarkt gaan helpen”

Het FD publiceerde het artikel “Nationaal koopfonds moet starter op woningmarkt gaan helpen”. Minister de Jonge heeft aangekondigd 40 miljoen...

Lees meer