Verkoopbegeleiding door OpMaat


“Dankzij het gesprek met OpMaat weet ik nu precies waar ik voor teken en wat KoopStart inhoudt!”

(Eén van de kopers van een smartwoning in Aalsmeer)


Voor ontwikkelaar Timpaan begeleiden wij sinds dit jaar de verkoop van 24 Smartwoningen met KoopStart in Aalsmeer. Een bijzonder project, gericht op starters op de woningmarkt met lagere inkomens. Waarom kiest Timpaan voor het uitbesteden van de verkoop aan OpMaat? En hoe is dit verkoopbegeleidingstraject verlopen?

Smartwoningen met KoopStart

In Aalsmeer gaat ontwikkelaar Timpaan 24 Smartwoningen bouwen. Deze woningen zijn perfect voor kleine huishoudens en starters en worden verkocht met KoopStart. De KoopStart-prijzen variëren tussen de €199.950,- en €219.950,-. Het mooie van Smartwoningen is dat ze in zo’n 6 tot 7 maanden tijd gerealiseerd worden. De woningen, die rug aan rug staan, zijn allemaal ongeveer 64 vierkante meter groot, hebben een ruime woonkamer met open keuken en één grote slaapkamer. Tevens zit er een klein tuintje bij.
Om de woningen betaalbaar te houden voor de kopers, koos Timpaan voor verkoop met KoopStart. Hierdoor kunnen de kopers een koperskorting op de marktwaarde krijgen, in dit geval tussen de 19% en 26%. Als de bewoner later de woning op de vrije markt wil verkopen of tussentijds wil afrekenen, dan betaalt hij aan Timpaan de korting plus een deel van de waardeontwikkeling. Om de woningen ook echt alleen aan starters met lagere inkomens te verkopen, is er gewerkt met een inkomenstoets. Daarnaast is met de gemeente Aalsmeer afgesproken dat er een zelfbewoningsplicht geldt voor 5 jaar, ook in geval KoopStart tussentijds afgekocht wordt.


Klantgerichte verkoopbegeleiding

Timpaan heeft de verkoop van deze woningen uitbesteed aan OpMaat: “OpMaat kent KoopStart als geen ander en is daarom de aangewezen organisatie om de kopers hierover uitleg te geven.”
En zo is ons verkoopteam met veel toewijding en plezier tijdens het hele traject aanspreekpunt geweest voor de kopers, om Timpaan te ontzorgen! In het begin van het project is er ook een plaatselijke makelaar betrokken geweest die de eerste informatie over het project gaf aan geïnteresseerden. Nadat de inschrijving was gesloten, vond de selectie plaats op basis van inkomen en woonplaats en vervolgens zijn alle gelukkigen door de makelaar gebeld.


Daarna was het de beurt aan het verkoopteam van OpMaat. Wij hebben alle overeenkomsten opgesteld en met alle kopers een individueel gesprek ingepland via Teams. Tijdens deze afspraak namen we de contracten pagina voor pagina samen door, zodat het de kopers helemaal duidelijk was waar ze voor tekenden. Het voordeel van deze afspraken via Teams was dat we het op een tijdstip konden doen dat voor de kopers goed uitkwam, bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens hun lunchpauze. We merkten dat de kopers het heel fijn vonden om in alle rust uitleg te krijgen en vragen te stellen. Zeker omdat het voor deze jonge starters de eerste keer was dat zij een huis kochten. Vervolgens hebben wij de ondertekening van de overeenkomsten begeleid. Ook dit gebeurde digitaal. Onze begeleiding is zeer gewaardeerd, zowel door de kopers als door Timpaan. En wij staan na dit traject helemaal klaar voor meer KoopStart-projecten met verkoopbegeleiding!

 

Meer weten over de mogelijkheden van verkoopbegeleiding?

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over onze verkoopbegeleiding, of heb je interesse in een gesprek hierover? Bel ons op tel. 033 462 12 23 of mail naar verkoop@opmaat.nl!

Alle nieuwsberichten

Gerelateerde nieuwsartikelen

Vernieuwing taxatierapport en -instructie per 1 juli 2021

De taxatiebranche heeft het model voor het taxatierapport ingrijpend vernieuwd en gaat in per 1 juli 2021. Dit model wordt standaard voor alle...

Lees meer

Drie oplossingen voor woonstarters

Op Vastgoed Actueel verscheen een artikel met 3 oplossingen om meer betaalbare koopwoningen te bouwen.  OpMaat, De Hypotheekshop en Ikbouwbetaalbaar...

Lees meer