Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

AM nieuwe licentiehouder Koopstart

27-11-2018

In november tekende AM B.V. met OpMaat een licentieovereenkomst voor Koopstart. AM gaat samen met BPD Ontwikkeling op korte termijn Koopstart toepassen in het nieuwbouwproject Carolus in Den Bosch. Daarnaast is Koopstart voor AM een interessant instrument, dat zij ook elders in het land wil gaan inzetten. Met Koopstart kunnen ontwikkelaars op een evenwichtige manier betaalbare koopwoningen aanbieden onder de marktwaarde en voldoen aan de prijsafspraken met de gemeente.  

Betaalbaar segment

Carolus is een nieuwbouwproject op het terrein van een voormalig ziekenhuis en een verpleegtehuis, vrij dicht bij het centrum van Den Bosch. In het samenwerkingsverband GEM Carolus c.v. ontwikkelen AM en BPD Ontwikkeling samen zo’n 200 woningen. Hiervan zijn 32 tussenwoningen volgens afspraken met de gemeente bestemd voor het betaalbare segment van maximaal € 200.000. De marktwaarde van deze woningen bedraagt echter momenteel zo’n € 275.000. Met Koopstart kunnen de woningen onder de € 200.000 worden aangeboden. 

MIKK-meter

De belangstelling voor de woningen is bijzonder groot. Omdat AM en BPD Ontwikkeling willen dat de woningen terechtkomen bij huishoudens die zonder de koperskorting niet in staat zouden zijn om deze woningen te kopen, maken zij gebruik van de MIKK-meter. Met deze online-tool van OpMaat kan op een eenvoudige manier de actuele financiële draagkracht van een huishouden in beeld worden gebracht, aan de hand van criteria die relevant zijn voor de uiteindelijke financiering.

Meer informatie op de projectsite van Carolus