Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

Een incompany training “Koopgarant de diepte in”

26-11-2018

Met het hele team bijpraten over Koopgarant

”Wat doe je als een geschillentaxatie veel hoger uitkomt dan de eerste taxatie? Waar moet je op letten als de erfpachter toestemming vraagt om de hypotheek te verhogen?  Is er bij afkoop altijd sprake van een ABC-constructie?”. Zomaar enkele vragen die leefden bij één van onze licentiehouders Koopgarant, WoonCompagnie in Hoorn. Zij besloten een incompany training Koopgarant door ons te laten organiseren voor een breed team van medewerkers van hun corporatie. Zo konden zij in één middag iedereen laten bijpraten én informatie  krijgen die specifiek op hen is afgestemd.

Een kijkje in de keuken

Vroeg in de middag op 6 november zitten er 13 collega’s in hun eigen vergaderzaal klaar  voor de training “Koopgarant de diepte in”. Allen hebben ze op één of andere manier met Koopgarant te maken in het dagelijkse werk, de één iets meer dan de ander. Agita Jongma van Opmaat is vandaag de trainer. Omdat zij nieuwsgierig is wat de uitgangspunten zijn van iedereen, begint ze met een kort voorstelrondje. Daarna neemt zij iedereen mee in de basis van Koopgarant en komen er ook veel verdiepende vragen aan de orde. Zoals het omgaan met betalingsproblemen en woonfraude bij Koopgarant, vragen over echtscheiding en verzoeken om overbruggingskredieten voor de nieuwe woning van Koopgaranteigenaren.

De bijeenkomst verloopt in een prettige betrokken sfeer. De deelnemers zijn op hun gemak waardoor er alle ruimte is voor het stellen van vragen. Vragen van algemene aard, maar ook over specifieke voorvallen, toegespitst op hun eigen ervaringen.  Na afloop van de middag zijn de reacties unaniem positief: degenen die nog niet veel met Koopgarant werkten hebben een goed beeld gekregen wat Koopgarant inhoudt. En degenen die er al wel veel mee werken hebben de gelegenheid gehad om iets meer de diepte in te gaan en hun vragen te stellen. 

‘Een nuttige en leerzame training  voor mensen met en zonder kennis van Koopgarant’

Paul de Bakker, Wooncompagnie

Incompany training

Vind je  het ook een goed idee om jouw team één keer helemaal bij te praten over Koopgarant? Zijn er nieuwe collega’s bijgekomen die nog niet helemaal op de hoogte zijn van hoe het verkopen en terugkopen van Koopgarantwoningen in zijn werk gaat? En stuiten jullie af en toe op specifieke situaties waarover je een vraag wilt stellen? Bel ons dan om meer informatie over de mogelijkheden om samen met je collega’s een incompany training  te volgen: tel. 033 – 462 12 23.