Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

Het Opmaat Terugkoopteam stelt zich voor!

12-11-2018

Al drie jaar begeleiden wij de Koopgarant terugkopen voor corporaties en ontwikkelaars. Ondertussen zijn wij uitgebreid met nieuwe collega’s die wij graag even aan je voorstellen (van links naar rechts!)

Ellen Kuijer

Sinds maart 2018 werk ik bij OpMaat in het terugkoopteam. Daarvoor heb ik gewerkt bij verschillende banken als assistent hypotheekadviseur en als hypotheekadviseur. Bij de terugkoopbegeleiding vind ik de afwisseling van administratie en het klantcontact prettig. De uitdaging is om zo snel mogelijk en op een goede manier de terugkoop af te ronden voor zowel de bewoners als de corporaties. Ik vind het heel leuk dat bewoners vaak laten weten dat ze tevreden zijn over de snelle en duidelijke communicatie en de goede begeleiding!

Marjelle van den Brink

Voordat ik bij OpMaat kwam werken, heb ik 16 jaar in de corporatiesector gewerkt bij verschillende corporaties. Het terugverkopen van een woning aan een woningcorporatie is niet een dagelijkse bezigheid voor de meeste eigenaren. Ik vind het begeleiden van de eigenaren en het beantwoorden van de meest uiteenlopende vragen, zodat alle partijen tevreden zijn en het proces zo goed mogelijk verloopt, steeds weer een leuke uitdaging.
Eén eigenaar twijfelde heel erg over het wel/niet gebruik maken van de geschillenregeling omdat dat veel extra tijd in beslag zou gaan nemen die er niet was in verband met de aankoop van een nieuwe woning. Maar ze bleef geen goed gevoel houden over de getaxeerde marktwaarde. Na samen met de eigenaar de voor- en nadelen te hebben afgewogen, heeft zij toch besloten gebruik te maken van de geschillenregeling. De uitkomst hiervan was overigens naar tevredenheid van zowel de corporatie als de verkoper.

Margreet van Veluw

Mijn werkzame leven begon in de detachering voor de financiële wereld. Na verschillende opdrachten bij lokale Rabobanken te hebben gedaan kon ik vast in dienst bij de Rabobank, in een nieuwe, uitdagende functie. Daar heb ik met veel plezier een aantal jaren gewerkt. Inmiddels ben ik hier alweer een jaar in dienst bij OpMaat, naar volle tevredenheid! We hebben een hecht team met een goede sfeer, en ik ga weer elke dag met plezier naar mijn werk. Het leukst aan de terugkoopbegeleiding is natuurlijk de veelzijdigheid, geen dossier is hetzelfde. Maar ook het maken van een klik met de bewoners en hen meenemen in het hele proces. Sommige bewoners vinden het best een spannend proces en dan is het fijn om te merken dat ze vertrouwen hebben in ons, dat alles goed zal verlopen.
Laatst belde er een bewoner uit de buurt dat hij eigenlijk nog die dag voor zijn hypotheek de koopovereenkomst moest hebben. Ik ben na mijn werk naar hem toegereden en heb hem de overeenkomst persoonlijk overhandigd. Het geeft veel voldoening dat dat zeer gewaardeerd wordt!