Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

Koopgarant terugkopen zonder zorgen

29-05-2017

Steeds meer corporaties kiezen ervoor de terugkoop van hun Koopgarantwoningen te laten begeleiden door OpMaat. Want bij Opmaat hebben wij alle deskundigheid en ervaring op het gebied van terugkopen in huis. Door de terugkoop aan ons uit te besteden, is er voor de corporatiemedewerkers meer tijd voor andere taken. En nu de vakantieperiode weer aanbreekt, is het bovendien belangrijk dat de continuïteit en kwaliteit bij het terugkopen gewaarborgd blijft. Voor het terugkoopteam van OpMaat is de terugkoopdienstverlening voor corporaties dagelijkse praktijk.

Terugkoopbegeleiding door opMaat

Achttien corporaties maken momenteel gebruik van de terugkoopbegeleiding door Opmaat. Hierdoor kost een terugkoop hen nauwelijks nog tijd: slechts een enkel contactmoment met ons terugkoopteam, het uploaden van de stukken in een cloud-programma en een enkele keer akkoord geven. Natuurlijk zijn er van tevoren duidelijke afspraken gemaakt tussen de corporatie en OpMaat over de taakverdeling. Maar in principe nemen wij de volledige procesbegeleiding en -bewaking, alle contacten met de verkoper en andere partijen (zoals de taxateur en de notaris)van hen over. Alle telefoontjes en mailtjes worden dus door ons afgehandeld. En wij stellen ook de terugkoopovereenkomst op en controleren het taxatierapport en de notariële stukken op juistheid. Het hele terugkoopproces en de bijbehorende stukken zijn door de corporatie terug te vinden in het cloud-programma, zodat zij op elk moment op de hoogte is van de stand van zaken van de terugkoop.

“ Ik ben heel tevreden over de goede betrokkenheid, bereikbaarheid en kennis van zaken van de medewerkers van OpMaat.” (Erwin Harder, Woonbedrijf Ieder1)

Eén aanspreekpunt

Zowel de betreffende corporaties als de terugverkopende bewoners, zijn erg te spreken over de wijze waarop het terugkoopproces via Opmaat verloopt. Er is voor de klant nu éen duidelijk aanspreekpunt vanaf het moment dat deze aangeeft de woning te willen terugverkopen aan de corporatie. Het terugkoopteam van OpMaat is bovendien 5 dagen in de week bereikbaar voor alle vragen.
Het zou een nadeel kunnen zijn dat er geen direct contact is tussen de corporatie en de verkopende bewoner. Maar volgens Els van Weele van Bergopwaarts uit Deurne vindt de bewoner het juist wel prettig dat er een organisatie als OpMaat er tussen zit die de onafhankelijkheid waarborgt: “Het levert een onafhankelijke beoordeling van het proces op met minder ruis in de communicatie en een betere waarborg van de kwaliteit.”

Kosten

De corporatie betaalt 850,- euro (excl. BTW) aan Opmaat voor een zorgvuldig afgeronde terugkoop van een Koopgarantwoning. Hierbij maken wij gebruik van cloudprogramma’s zoals Woningdossier, Corporatieportaal of Corpoflow. Er is geen koppeling met primaire systemen nodig. In overleg met de corporatie wordt precies afgestemd welke verantwoordelijkheden waar liggen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden uw terugkopen geheel of gedeeltelijk door ons te laten verzorgen? Aarzel niet en bel ons op tel. 033-4621223 of stuur een e-mail naar terugkoop@opmaat.nl. Kijk ook eens op onze website.

Corporaties met terugkoopbegeleiding

De volgende corporaties maken gebruik van terugkoopbegeleiding door Opmaat:

Woningbouwvereniging Bergopwaarts

Deurne

Ons Huis

Apeldoorn

SCW

Tiel

Parteon

Wormerveer

De Alliantie

Amersfoort

Woongoed Middelburg

Middelburg

Oosterpoort

Groesbeek

Mijande Wonen

Vriezenveen

Woonforte

Boskoop

Leystromen

Rijen

Woonbedrijf Ieder1

Deventer

Plavei

Didam

Waterweg Wonen

Vlaardingen

Woningstichting Leusden

Leusden

Woningstichting Gouderak

Gouderak

De Goede Woning Apeldoorn

Apeldoorn

Salland Wonen

Raalte

Wonen Midden-Delfland

Maasland