Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

Terugverkopers blij met terugkoopbegeleiding OpMaat

01-11-2018

Positieve respons op de enquête Terugkoopbegeleiding!

Ruim 3 jaar geleden is OpMaat gestart met het aanbieden van terugkoopbegeleiding. Momenteel zijn er 30 corporaties die hun Koopgarant-terugkopen aan ons hebben uitbesteed. Wat vinden de verkopers eigenlijk van onze dienstverlening en wat kunnen wij doen om het terugkoopproces nog beter te laten verlopen? Sinds anderhalf jaar krijgen alle terugverkopers een enquête toegestuurd over hun ervaringen bij het terugverkopen, na afloop van het terugkooptraject. Ons terugkoopteam heeft een zeer positieve waardering gekregen. De feedback uit de enquête  maakt het mogelijk om het terugkoopproces te verbeteren.  

Enquête 

Na de ondertekening van de terugkoopovereenkomst door beide partijen, sturen wij de terugverkopers een e-mail met een link naar een korte enquête (link naar enquête). Ongeveer 25% hiervan vult de vragenlijst daadwerkelijk in. Zo beschikken wij nu over de resultaten van 75 respondenten waaruit wij conclusies kunnen trekken.  

Resultaten 

Onze dienstverlening wordt gemiddeld met een cijfer 8,3 beoordeeld. Daar zijn we heel blij mee! De informatie die men in het begin van het terugkooptraject van ons ontvangt, ervaart ruim 95% als duidelijk tot heel duidelijk.  De verkopers zijn over het algemeen ‘tevreden tot zeer tevreden’ over onze bereikbaarheid. Een enkeling merkt of dat het heel soms lastig is om de juiste persoon aan de lijn te krijgen. Ook vinden de respondenten dat gestelde vragen snel en met kennis van zaken door OpMaat worden beantwoord. We kregen ook tips. Zo werd een aantal keer geadviseerd om informatie te verstrekken over hoe de woning moet worden terug geleverd.