KoopComfort kopen met terugkoopgarantie

Een woning met KoopComfort biedt de zekerheid dat je de woning op termijn altijd weer kunt verkopen. De corporatie koopt de woning namelijk gegarandeerd van je terug, op het moment dat jij dat wilt.

 

Kopen en verkopen tegen marktwaarde

Het principe is eenvoudig: je koopt de woning van de woningcorporatie tegen de geldende marktwaarde. Deze marktwaarde is vastgesteld na taxatie door een onafhankelijk taxateur en vastgelegd in een taxatierapport. De taxatie moet voldoen aan de Erfpacht- en KoopComfortvoorwaarden.

In het koopcontract dat je tekent, is ook een terugkoopgarantie vastgelegd: wanneer je de woning op termijn wilt verkopen, bied je de woning te koop aan de woningcorporatie. In principe koopt de corporatie je woning binnen 3 maanden terug. Lees ook hoe KoopComfort werkt

 

Volledig eigenaar van een koopwoning

Je wordt volledig eigenaar van de woning. Dat betekent dat je de woning kunt aanpassen aan je eigen voorkeuren. Bovendien profiteer je van gunstige fiscale regelingen voor woningeigenaren en kun je vermogen opbouwen.

Als woningeigenaar van een KoopComfort-woning bent je, net als alle woningbezitters, wel afhankelijk van de ontwikkeling van de marktwaarde van de woning. Die waarde kan stijgen, maar ook dalen. Het grote voordeel met KoopComfort is dat je de zekerheid hebt dat de corporatie je woning altijd en ook snel terugkoopt!

 

Nationale hypotheekgarantie mogelijk

Je kunt gebruik maken van de Nationale hypotheekgarantie (NHG). Mocht je ooit in financiƫle problemen komen, dan is de restschuld gedekt.