Wil je graag een huis kopen, maar is dit financieel nét niet haalbaar? Vallen de woningen waar je naar op zoek bent, nét buiten je budget? KoopGarant biedt je de mogelijkheid om toch je woonwens te realiseren! 

 

Een woning kopen met KoopGarant betekent namelijk dat je voor een woning een lagere prijs betaalt dan de marktwaarde. Als je de woning op een later moment weer wilt verkopen, koopt de corporatie of ontwikkelaar deze gegarandeerd binnen 3 maanden van je terug. Het prijsvoordeel dat je bij de aankoop kreeg, wordt dan verrekend met de corporatie of ontwikkelaar.

 De belangrijkste kenmerken van KoopGarant

  • Je koopt een woning voor een lagere prijs dan de marktwaarde omdat de corporatie of ontwikkelaar je een zogenaamde koperskorting geeft.

  • Je hebt hierdoor lagere financieringslasten en de hypotheekrente is gewoon aftrekbaar van de belasting.

  • De woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting (mits de lening voldoet aan de algemene wettelijke regels voor renteaftrek, zoals volledige aflossing).
  • Je hebt een terugkoopgarantie: wanneer je de woning later wilt verkopen, moet je deze te koop aanbieden aan de corporatie of ontwikkelaar. Die koopt de woning gegarandeerd binnen 3 maanden van je terug.
  • Je krijgt bij de terugkoop een terugkoopprijs die bestaat uit de koopprijs die je oorspronkelijke hebt betaald plus of min een aandeel in de waardeontwikkeling. De prijsverlaging die je bij de aankoop hebt gekregen, wordt op deze manier weer verrekend met de corporatie of ontwikkelaar.

 

Lees ook: