Kopen met KoopStart betekent dat je een huis koopt voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Door de verlaagde koopprijs kun je misschien net wél een hypotheek afsluiten én tegelijk profiteren van lagere maandlasten!

 

Wat houdt een woning kopen met KoopStart in?

  • Je ontvangt een prijsverlaging ('koperskorting') op de getaxeerde marktwaarde, waardoor je lagere financieringslasten krijgt. 
  • De woning is te financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting (mits de lening voldoet aan de algemene wettelijke regels voor renteaftrek, zoals volledige aflossing).

  • Je kunt de woning later vrij op de markt verkopen.

  • Bij verkoop of tussentijdse beëindiging van het contract, reken je de prijsverlaging die je bij de aankoop ontvangt én een deel van de waardeontwikkeling van de woning af met de projectontwikkelaar of de woningcorporatie.

  • Om de afspraken vast te leggen, is er sprake van erfpacht, waarbij de erfpachtcanon in één keer wordt afgekocht.

 

Is KoopStart iets voor jou?

Zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen worden met KoopStart verkocht door projectontwikkelaars en woningcorporaties. Het kan van je inkomen en eventuele vermogen afhangen of je in aanmerking komt voor KoopStart. Lees ook Hoe werkt KoopStart?

Er is ook een informatiebrochure KoopStart voor kopers beschikbaar. 

Bekijk het overzicht om te zien welke ontwikkelaars en corporaties woningen verkopen met KoopStart.