Alle particuliere nieuwsberichten

Als een woning met KoopGarant is gekocht van een woningcorporatie, moet je als koper uiteindelijk de woning weer aanbieden bij diezelfde corporatie. We merken dat er regelmatig vragen zijn over het ondertekenen van de terugkoopovereenkomst. Want welke handtekeningen moeten daar - juridisch gezien - opstaan?  

 

Ter illustratie een praktijkvoorbeeld. Mevrouw De Vries heeft vijf jaar geleden een woning van de corporatie gekocht met KoopGarant. Zij staat dus geregistreerd als koper. Inmiddels is ze getrouwd met meneer Jansen, die meteen bij haar is ingetrokken. Ze biedt haar woning aan bij de corporatie. 

 

Bewijs van instemming 

In dit geval is de erfpacht (KoopGarant) destijds door één persoon, mevrouw De Vries, verkregen. Daarna is ze gehuwd (of een geregistreerd partnerschap aangegaan). Alleen de erfpachter komt dan boven in de overeenkomst te staan met de toevoeging dat de echtgenoot/geregistreerd partner de overeenkomst mede ondertekent als bewijs van instemming met de verkoop van de echtelijke woning.   

 

Uitzondering 

Let op! Als de echtgenoot/partner er nooit heeft gewoond, is de toestemming formeel gezien niet noodzakelijk, maar is het nog steeds wenselijk om de echtgenoot/partner toch mee te laten tekenen voor de toestemming. 

 

Handige tool 

We hebben een handige tool, waarmee al snel duidelijk wordt wie er in bepaalde situaties moet(en) tekenen. 

KoopGarant

Stroomschema Terugkoopovereenkomst KoopGarant OpMaat

Gerelateerde nieuwsartikelen

OpMaat werkt met taxatiebranche aan complextaxatie

OpMaat is bezig met de ontwikkeling van een nieuw model taxatierapport voor complexmatige taxaties van nieuwbouw.

Lees meer

Wooncompas kiest voor KoopGarant bij herstructurering

Nieuwe licentiehouder Wooncompas gaat KoopGarant inzetten bij een herstructureringsplan voor herhuistvesting van enkele KoopGarant-eigenaren.

Lees meer