Contact

Over OpMaat

OpMaat biedt verkoopoplossingen zoals Koopgarant en KOOPstart aan woningcorporaties en ontwikkelaars en levert hierbij kennis, advies, ondersteuning, contracten en trainingen. 

MGE en andere verkoopmodellen

Bel Opmaat voor advies en ondersteuning!


Koopgarant werd in 2004 de belangrijkste landelijke standaard voor verkoop onder voorwaarden. Ook Koopstart en Koopcomfort zijn inmiddels landelijke standaarden. OpMaat is de ontwikkelaar en licentieverstrekker van deze verkoopmodellen en is op dit moment de expert in Nederland op het gebied van Verkoop onder Voorwaarden. Wij kunnen daarom ook adviseren bij de afwikkeling van andere verkoopmodellen.

MGE en overige verouderde verkoopmodellen

Voor 2004 waren er vele tientallen verkoopmodellen in omloop. Soms werd de algemene term "Maatschappelijk Gebonden Eigendom" gebruikt, maar de inhoud kon dan sterk variëren. Vaak zijn deze oudere modellen toegepast door slechts één woningcorporatie. Met sommige van deze modellen is na 2004 nog een aantal jaren verkocht. Deze oudere modellen worden niet meer toegepast bij nieuwe verkooptransacties, als gevolg van strengere regelgeving en de standaardisatie bij banken.
Veel woningcorporaties hebben nog een portefeuille van woningen op basis van een oud model. Deze woningen moeten op termijn worden teruggekocht en/of financieel worden afgewikkeld. De expertise over de regeling die destijds is getroffen, blijkt veelal niet meer aanwezig te zijn binnen de eigen organisatie.

Advies van OpMaat

Neem gerust contact op met OpMaat als u advies en/ of ondersteuning nodig heeft bij het afwikkelen van een oude portefeuille van woningen die met een ander, eigen model "onder voorwaarden" zijn verkocht. Door onze brede kennis en ervaring met verkoop onder voorwaarden, kunnen wij de terugkoop of afrekening van woningen uit uw oude portefeuille begeleiden. Wij zorgen ervoor dat er een correcte oplossing wordt gevonden, zowel voor de corporatie als de eigenaar-bewoner. Bel ons: tel. 033 – 462 12 23.