Zowel bestaande als nieuwbouwwoningen verkopen gemakkelijker met KoopComfort. In een onzekere woningmarkt kan KoopComfort potentiële kopers over de streep helpen: de corporatie garandeert immers de terugkoop.

Minder risico voor kopers

Bij KoopComfort verkoopt u als corporatie de woning voor de getaxeerde marktwaarde. Wanneer de eigenaar op termijn de woning wil verkopen, koopt u de woning gegarandeerd terug, voor de dan geldende marktwaarde. Dit is aantrekkelijk voor kopers die opzien tegen het risico dat ze later de woning niet kunnen verkopen.

Zekerheid voor ouderen

Zeker voor ouderen met een koopwoning kan KoopComfort interessant zijn. Ouderen die willen verhuizen van een koopwoning naar een appartement, kiezen vaak voor een huurappartement. Dit gebeurt ook wanneer ze uit het vorige huis voldoende eigen geld beschikbaar hebben om opnieuw te kopen. Zij zijn bang voor het risico dat zijzelf of hun kinderen later 'opgescheept' zitten met een moeilijk verkoopbaar appartement. KoopComfort biedt dan dezelfde zekerheid als huur: je raakt de woning altijd kwijt. Zowel voor deze redelijk vermogende ouderen, als voor de corporatie, is KoopComfort financieel gezien vaak interessanter dan huur.