Als iemand een KoopComfort-woning heeft gekocht, is er door de terugkoopregeling de garantie dat de woning altijd weer kan worden verkocht. De corporatie beschikt na terugkoop weer over de woning.

Verkoopprijs is marktwaarde

De corporatie laat de woning vóór de verkoop taxeren door een onafhankelijke taxateur. De taxatie moet voldoen aan de opgestelde richtlijnen in de KoopComfortbepalingen. De verkoopprijs is gelijk aan de getaxeerde marktwaarde.

 

Gegarandeerde terugkoop

Als een eigenaar de KoopComfort-woning op den duur wil verkopen, moet hij de woning aanbieden aan de corporatie. Deze partij garandeert dat zij de woning binnen 3 maanden terugkoopt. Dit betekent dat er in principe maximaal 3 maanden zit tussen de te koopaanbieding en de teruglevering. Deze periode kan langer zijn, wanneer er bijvoorbeeld meer tijd nodig is om tot overeenstemming te komen.

Taxatie en terugkoopprijs

Bij het terugkopen van de woning stelt de corporatie opnieuw een onafhankelijk taxateur aan om de marktwaarde te taxeren. Lees hier meer over taxatie. De terugkoopprijs is gelijk aan getaxeerde waarde op het moment van terugkoop.

Strategie na terugkoop

Door de terugkoopgarantie bij KoopComfort heeft de corporatie de zekerheid dat ze de woning  in de toekomst weer aan nieuwe klanten kan aanbieden als huur- of koopwoning. Als het opnieuw verkopen wordt, is er keuze:
• Opnieuw verkopen als KoopComfortwoning.
• Verkoop als KoopGarantwoning.
• Vrije verkoop. 

Terugkoop biedt op deze manier de mogelijkheid de woning opnieuw in te zetten in de eigen voorraadstrategie. Op deze manier is het duurzaam inzetten van KoopComfort voor de middeninkomens mogelijk.

Strategisch advies

De adviseurs van Opmaat kunnen adviseren bij het strategisch inzetten van KoopComfort, KoopGarant en KoopStart. Als licentiehouder kunt u hierover altijd contact met ons opnemen.