Met KoopStart verkoopt u betaalbare nieuwbouwwoningen met een koperskorting. Wanneer op termijn de eigenaar de KoopStart-woning doorverkoopt, rekent deze met u af. Zo kunt u rendabel ontwikkelen en zijn koopwoningen betaalbaar voor starters. U voldoet met KoopStart aan de vraag van gemeenten om betaalbare koopwoningen te ontwikkelen. Ontwikkelaars en corporaties zetten KoopStart in voor de verkoop van nieuwbouw én bestaande woningen.

Wat is KoopStart?

Met KoopStart is het mogelijk om woningen tegen een lagere prijs dan de marktwaarde te verkopen: u geeft de koper een koperskorting van maximaal 50% op de getaxeerde marktwaarde. Voor woningcorporaties is het maximale koperkortingspercentage wettelijk vastgelegd op 33%.

Bij doorverkoop ontvangt u de verstrekte koperskorting plus een deel van de waardeontwikkeling. Alle afspraken zijn juridisch verankerd in de koopovereenkomst en in de Erfpacht- en KoopStartbepalingen. 

 

Betaalbare starterswoningen

Als ontwikkelaar zoekt u mogelijkheden om te voldoen aan de gemeentelijke voorwaarden en ook om starterswoningen rendabel te ontwikkelen. KoopStart biedt deze mogelijkheid.

Een eigenaar van een KoopStart-woning kan deze op de vrije markt verkopen en rekent dan met u af. Ook is het mogelijk om de woning gedurende een aantal jaren bereikbaar  te houden voor de doelgroep. U legt dan vast dat de eigenaar gedurende een aantal jaren de woning aan u moet aanbieden. Na terugkoop verkoopt u de woning dam opnieuw met KoopStart.

Bij KoopStart bestaat de mogelijkheid om een inkomenstoets toe te passen: de MIKK-meter. Hierdoor weet u zeker dat u de starterswoningen aan de juiste doelgroep verkoopt. Een flyer over de MIKK-meter vindt u bij Documenten KoopStart.

 

“Wonen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met de KoopStart-regeling brengt BPD nog meer betaalbare woningen op de markt in duurzame, nieuwe leefomgevingen.”

Frank Lavrijsen, Senior Procescontroller BPD regio Zuid 

 

Wilt u meer weten over KoopStart?

Bel ons gerust! Tel. 033 462 12 23 of mail naar info@opmaat.nl voor een afspraak. En vraag een informatiepakket aan.