Met KoopStart verkoopt u betaalbare nieuwbouwwoningen met een koperskorting. Wanneer de eigenaar op termijn de KoopStart-woning doorverkoopt, ontvangt u deze koperskorting. Zo kunt u rendabel ontwikkelen en zijn koopwoningen bereikbaar voor starters.

U voldoet met KoopStart aan de vraag van gemeenten om betaalbare woningen te ontwikkelen. Ontwikkelaars en corporaties zetten KoopStart in voor de verkoop van nieuwbouw én bestaande woningen.

Wat is KoopStart?

Met KoopStart is het mogelijk om woningen tegen een lagere prijs dan de marktwaarde te verkopen: u geeft de koper een koperskorting van maximaal 33,3% op de getaxeerde marktwaarde van de woning.

Wanneer deze eigenaar op termijn de KoopStart-woning weer verkoopt, ontvangt u de verstrekte koperskorting terug plus een deel van de waardeontwikkeling.

Alle afspraken over de koperskorting en het betalen van de vergoeding zijn juridisch verankerd in de koopovereenkomst en KoopStartbepalingen. 

 

Starterswoningen betaalbaar én rendabel 

Betaalbare starterswoningen staan hoog op elke gemeentelijke agenda. Als ontwikkelaar zoekt u mogelijkheden om deze starterswoningen rendabel te ontwikkelen en te voldoen aan de gemeentelijke eisen. KoopStart biedt die mogelijkheid. De bij de verkoop verstrekte koperskorting wordt immers op termijn aan u terugbetaald. 


Het is mogelijk om bij KoopStart een inkomenstoets, de MIKK-meter, toe te passen. Hierdoor weet u zeker dat u de starterswoningen aan de juiste doelgroep verkoopt. Een flyer over de MIKK-meter vindt u bij Documenten KoopStart

“Wonen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met de KoopStart-regeling brengt BPD nog meer betaalbare woningen op de markt in duurzame, nieuwe leefomgevingen.”

Frank Lavrijsen
Senior Procescontroller BPD regio Zuid 

 

Wilt u meer weten over KoopStart?

Bel ons gerust! Tel. 033 462 12 23 of mail naar info@opmaat.nl voor een afspraak. En vraag de whitepaper "" Met KoopStart wint iedereen"aan.