Alle particuliere nieuwsberichten

Op 14 juli is het eerste gezinshuis van de Rudolphstichting met KoopGarant verkocht aan gezinshuisouders. De nieuwe eigenaren werden na de overdracht in het zonnetje gezet.

 

Jan en Jenneke van Ee kochten hun gezinshuis in Jeugddorp De Glind. Als gezinshuisouders bieden zij aan 7 uithuisgeplaatste kinderen een thuis in het gezinshuis dat zij hiervoor huurden. De trotse eigenaren werden in het zonnetje gezet door de Rudolphstichting en door OpMaat.

 

De Rudolphstichting kreeg steeds vaker de vraag van gezinshuisouders of ze hun woning konden kopen. Kopen is voor hen soms financieel voordeliger. Door de verkoop met KoopGarant is de Rudolphstichting er zeker van dat de KoopGaranteigenaren de gezinswoningen op termijn weer aan hen terugverkopen. En de kopers kunnen de woning met KoopGarant voor een lagere prijs kopen.

 

Jan en Jenneke zijn erg blij dat de verkoop rond is en dat optie om te kopen ook meer mogelijkheden biedt voor nieuwe gezinshuisouders.

 

Rudolphstichting zet zich in voor de opvang van kinderen in een gezin in een dorpsgemeenschap. Samen met OpMaat is gewerkt aan een aangepaste versie van KoopGarant voor de verkoop van een beperkt aantal gezinshuizen.