Alle particuliere nieuwsberichten

Heijmans gaat  betaalbare woningen ontwikkelen met  KoopStart. Ze tekende hiervoor op de PROVADA op 15 juni een licentieovereenkomst met Stichting OpMaat. KoopStart geeft Heijmans de mogelijkheid om starterswoningen aan te bieden met een koperskorting en deze betaalbaar te houden voor de juiste doelgroep. Het verschil tussen de koopsom en de werkelijke marktwaarde van de woning geeft Heijmans als een koperskorting aan de koper. Wordt de woning doorverkocht, dan betaalt de verkoper de koperskorting terug aan Heijmans en komt de woning volledig in eigendom van de volgende koper.


Betaalbaar wonen in Bellevue, Utrecht


Het eerste project waar Heijmans starterswoningen voor een betaalbare prijs aanbiedt is op project Bellevue in Utrecht. 41 van de in totaal 163 koopwoningen zijn bestemd voor starters met een laag- of middeninkomen. De koopsom van deze appartementen is niet hoger dan €240.000,-. Wanneer de woning wordt doorverkocht, deelt Heijmans mee in de waardeontwikkeling voor het percentage van de korting die is gegeven. Dit werkt twee kanten op, dus zowel bij waardestijging, als -daling. Om te kunnen waarborgen dat deze woningen aan de juiste doelgroep wordt verkocht, is er een zelfbewoningsplicht voor deze woningen. In de toekomst zal de KoopStart regeling op meerdere nieuwbouwprojecten door het hele land worden toegepast.

 

KoopStart voor de doelgroep

Pedro van Zundert, senior ontwikkelaar bij Heijmans: “Door marktconform te ontwikkelen, ontstaan woningen die eigenlijk te duur zijn en niet passen binnen het betaalbare segment. We kunnen er voor kiezen op kleinere woningen te ontwikkelen, om zo de kosten te drukken. Maar, we willen woningen ontwikkelen waar mensen zich thuis voelen met voldoende ruimte om comfortabel te leven. De KoopStart regeling is een mooie oplossing om de woningen aan de juiste doelgroep te verkopen met een kleiner budget. Maar ook om gemeenten en woningcorporaties in hun wens voor betaalbare woningen te kunnen voorzien. We zijn daarom trots op deze samenwerking.”