Alle particuliere nieuwsberichten

Woningcorporatie Alwel heeft onlangs 7 nieuw te bouwen KoopGarant-woningen verkocht in de Josephwijk in Roosendaal. Totaal komen er in het nieuwbouwproject 40 koopwoningen, vooral met KoopGarant. Alwel gaat de komende jaren KoopGarant inzetten bij nieuwbouw om de differentiatie te bevorderen.

 

Josephwijk

De 229 sociale huurwoningen in de Roosendaalse Josephwijk waren na zo’n 100 jaar aan vervanging toe. In de nieuwe wijk Onze Tuinen staan duurzaamheid, circulariteit en vergroening voorop. De nieuwe wijk wordt veel gevarieerder dan de oude wijk, die helemaal bestond uit dezelfde eengezinswoningen in de sociale huursector. Er komen naast eengezinswoningen ook woningen voor kleine huishoudens en boven-/benedenwoningen. Naast 160 huurwoningen komen er 40 koopwoningen, die naar verwachting voor een groot deel met KoopGarant worden verkocht. De nieuwbouw start eind dit jaar. Het plan is dat de wijk in 2025 helemaal is vernieuwd.

 

Voorrang voor terugkeerders

Bij de verkoop van de KoopGarant-woningen is er voorrang voor kopers die een woning in de Josephwijk huurden. Daarna komen mensen in aanmerking die elders in Roosendaal een woning huren van Alwel.
In de eerste fase komen 7 KoopGarant-woningen. De eengezinswoningen gaan, na een koperskorting van 28,4%, tussen de € 230.000 en € 240.000 kosten.
Van deze 7 woningen zijn er 3 woningen gekocht door terugkeerders.

 

Alwel zet in op differentiatie

Alwel heeft in het verleden zo’n 600 woningen met KoopGarant verkocht, vooral bestaande woningen. De teruggekochte woningen worden deels verhuurd, deels weer met KoopGarant verkocht, deels marktconform verkocht, afhankelijk van de functie die de woningen kunnen hebben voor de opbouw van de wijk.
Volgens Rob van Son, vestigingsmanager Roosendaal, gaat Alwel KoopGarant de komende jaren vooral in de nieuwbouw toepassen: “We willen KoopGarant vooral gaan gebruiken om bij nieuwbouw onze bestaande wijken meer te differentiëren. Het gaat niet alleen om wijken in Roosendaal, maar ook in Breda en in Etten-Leur. Er staan meerdere projecten zoals de Josephwijk in de planning, waarbij we de eenvormige opbouw met sociale huur willen vervangen door een verscheidenheid aan nieuwbouwwoningen, waaronder KoopGarant. Zo krijgen we een veel gevarieerdere woningvoorraad én bevolking in die wijken en dat komt de veerkracht in de wijken ten goede.”

 

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer

Project Mastboomdreef – 30 KoopGarant woningen

De verkoop van de 30 KoopGarant-woningen in het plan Mastboomdreef is gestart. Op de inloopmiddag begin maart was er heel veel belangstelling onder...

Lees meer