Alle particuliere nieuwsberichten

Wat is mooier dan een project in je eigen woonplaats te ontwikkelen, waarmee je jongeren uit je eigen woonplaats een handje helpt bij het kopen van een woning in deze voor starters zo moeilijke woningmarkt?

De heer Kaandorp, eigenaar van het voormalige bungalowpark Westerhoeve in Heiloo, had een duidelijke visie en plan. Hij wilde graag woningen realiseren voor jonge mensen in Heiloo en Limmen. Na het beëindigen van de activiteiten van het bungalowpark, wordt er nu een bijzonder woonproject gerealiseerd waar onder andere 30 tussenwoningen met KoopStart worden verkocht. Bijzonder is het om te zien dat een particulier ondernemer zelf besluit iets te doen voor de starters in zijn woonplaats, waar deze ook de keuze had om alle woningen marktconform te kopen.  De keuze voor starterwoningen levert nu niet het meeste geld op, maar zorgt er wel voor dat de jongeren uit de buurt een betaalbare woning kunnen kopen.

Betaalbaar én duurzaam wonen

De 30 woningen worden door toepassing van KoopStart met een koperskorting verkocht voor een koopsom van €281.000, waar de marktwaarde ligt rond de €385.000. Alle koopwoningen hebben een energielabel A++++ (!) en op de centraal in het plan gelegen parkeerplaatsen met carports liggen eigen zonnepanelen.

Toewijzing

De woningen worden na een openbare loting toegewezen. Voorrang is er voor starters uit Heiloo en Limmen. Bovendien moet één van de kopende partners jonger zijn dan 30 en mag het gezinsinkomen maximaal €65.000 bedragen. Op zaterdag 2 maart vond er een zeer succesvolle informatiebijeenkomst plaats in de Cultuurkoepel waar honderden belangstellenden aanwezig waren.  

Samenwerking partijen Heiloo

In Parc Westerhoeve worden naast de 30 tussenwoningen, ook nog 12 hoekwoningen marktconform verkocht en 12 appartementen gerealiseerd door de plaatselijke woningcorporatie Kennemer Wonen.  Dit project is een mooie aanwinst voor Heiloo en omgeving. De eigenaar van bungalowpark Westerhoeve werd bij het hele project begeleid door Hans de Visser van Corporatiekracht. Het project heeft in totaal 3 jaar geduurd.

 

Meer informatie over dit project:

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer