Alle particuliere nieuwsberichten

 

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen in totaal 38 starterswoningen bouwen met KoopStart. De woningen blijven 10 jaar bereikbaar voor de doelgroep.

 

De Lanen Oost

De Lanen Oost wordt een wijk met zo’n 226 woningen. Volgens het woningbouwprogramma dat is afgestemd met de gemeente Barneveld, komen er 19 woningen met een verkoopprijs van € 320.000 en 19 woningen met een verkoopprijs van € 260.000. Deze laatste categorie omvat hoofdzakelijk rug-aan-rug-woningen. De marktwaarden zijn zodanig, dat verkocht wordt met koperskortingen die variëren tussen 15% en 33%. De gemeente Barneveld stelde als voorwaarde dat de woningen gedurende een ‘instandhoudingstermijn’ van 10 jaar beschikbaar blijven voor de inkomensgroepen die bij de (geïndexeerde) maximumprijzen passen. De KoopStart-woningen zijn in december in verkoop gegaan. De oplevering is gepland in voorjaar 2025. 

Filippo Vastgoed

Het familiebedrijf van Filippo uit Harderwijk is met Filippo Vastgoed B.V. actief in verhuur, beheer en ontwikkeling van vastgoed. Daarnaast is Filippo met Filippo Bouwmarkten B.V. actief met de exploitatie van 7 bouwmarkten van de formules Gamma en Karwei op en rondom de Veluwe. Enkele jaren geleden bouwde Filippo Vastgoed een nieuwe Gamma vestiging aan de zuidrand van Barneveld. De locatie bood ook ruimte voor een woningbouwproject. In de toekomst gaat Filippo Vastgoed KoopStart mogelijk nog inzetten op andere (her)ontwikkelingslocaties. 

Van de Mheen Vastgoed

De Hoevenlakense ontwikkelaar Van de Mheen Vastgoed B.V. heeft vanaf 2020 diverse nieuwbouwprojecten met KoopGarant gerealiseerd in de gemeenten Woudenberg, Renswoude en Barneveld, met totaal 66 woningen. Steeds gold hierbij vanuit de gemeente een ‘instandhoudingstermijn’ van 10 jaar. Met KoopGarant kunnen dan binnen die termijn de woningen na een eventuele terugkoop opnieuw aan de doelgroep worden verkocht. In het project De Lanen Oost stapt Van de Mheen over op KoopStart met een aanbiedingsplicht voor 10 jaar. Het voordeel ten opzichte van KoopGarant is dat na afloop van de termijn de woningen niet meer hoeven te worden teruggekocht. 

KoopStart met tijdelijke aanbiedingsplicht

Sinds maart 2022 biedt KoopStart de optie om voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 10 jaar, een aanbiedingsplicht vast te leggen. Wanneer de bewoner wil verkopen, kan de aanbieder besluiten om terug te kopen. Op deze manier heeft de aanbieder de gelegenheid om de woning opnieuw met KoopStart te verkopen aan de doelgroep die met de gemeente is afgestemd. 
Zodra de periode voorbij is, vervalt de aanbiedingsplicht en kan de bewoner de woning zelf verkopen, volgens de regels die hiervoor bij KoopStart gelden.

Gerelateerde nieuwsartikelen

BPD kiest voor begeleiding bij het omzetten van KoopStart

Stichting OpMaat biedt begeleiding bij het omzetten van KoopStart.Ontwikkelaar BPD maakt hier al geruime tijd gebruik van. 

Lees meer

Samen Thuis verkoopt woningen met KoopStart

Ontwikkelaar Samen Thuis biedt 8 starterswoningen aan voor € 301.000 door de inzet van KoopStart. Maar liefst 200 kandidaten per woning hadden zich...

Lees meer