Alle particuliere nieuwsberichten

De gemeente Oudewater gaat 10 woningen met KoopGarant verkopen in het nieuwbouwproject Oranje Bolwerck. De appartementen worden verkocht aan starters met een binding met Oudewater.

Het nieuwbouwproject Oranje Bolwerck ligt aan de rand van de historische binnenstad van Oudewater. Het project bestaan uit 30 vrijesectorkoopappartementen, 10 huurappartementen en 10 kleine koopappartementen. De gemeente kocht de 10 kleine appartementen van de ontwikkelaar en gaat deze zelf verkopen met KoopGarant. 

Startersappartementen

De 10 tweekamerappartementen zijn 45 tot 48 m2, met ieder een parkeerplaats onderin het gebouw. De KoopGarantprijzen variëren van € 160.800 tot € 171.000.

Om in aanmerking te komen voor een woning, gelden de volgende voorwaarden:

  • wonend of werkend in Oudewater
  • geen koopwoning achterlaten
  • niet ouder dan 35 jaar op 1 juli 2023
  • maximuminkomen € 45.000 per jaar 

Duurzaam bereikbaar voor starters

Wethouder Ivo ten Hagen: “Veel jongere mensen zouden graag in onze mooie gemeente een woning kopen. Maar waar vind je een leuk huis dat ook nog betaalbaar is? De gemeenteraad wil deze starters graag op weg helpen. Daar zijn we snel mee aan de slag gegaan. Het resultaat is dat we nu 10 woningen verkopen met de regeling KoopGarant. Hiermee komen de woningen ook echt terecht bij mensen voor wie ze bedoeld zijn én blijven ze langdurig voor deze groep bereikbaar. Want na terugkoop verkoopt de gemeente de woningen opnieuw met KoopGarant aan dezelfde doelgroep. We zijn benieuwd naar de ervaringen en wat we hiervan leren voor de toekomst.” 

Informatieavond

Op 21 juni was er een informatieavond voor de geïnteresseerden. Vele tientallen jongere inwoners van Oudewater, deels vergezeld van hun ouders, lieten zich bijpraten over het project en over KoopGarant. Veel van deze starters hopen in aanmerking te komen voor een appartement, waarschijnlijk de enige kans om in Oudewater te kunnen kopen. De inschrijvers die aan alle voorwaarden voldoen, gaan door naar de loting door de notaris. Daarna vinden de verkoopgesprekken plaats.


De bouw van het appartementencomplex is al bijna klaar. De oplevering vindt binnen enkele maanden plaats. De kopers kunnen zodoende hun appartement al in de loop van het najaar betrekken.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer

Project Mastboomdreef – 30 KoopGarant woningen

De verkoop van de 30 KoopGarant-woningen in het plan Mastboomdreef is gestart. Op de inloopmiddag begin maart was er heel veel belangstelling onder...

Lees meer