Alle particuliere nieuwsberichten

 

“De transitie naar duurzame energie kan alleen slagen wanneer deze voor iedereen haalbaar en betaalbaar is”, aldus Huib van Essen, Gedeputeerde van de provincie Utrecht, op het congres “Inclusieve Energietransitie” op 18 februari jl. Een breed scala aan partijen namen deel aan het online congres: van gemeenten, corporaties en ontwikkelaars tot bewonersorganisaties en energiebedrijven. Verschillende inspirerende voorbeelden kwamen aan bod.

 

Inclusieve samenwerking

De provincie Utrecht gaat 8,9 miljoen euro investeren in het haalbaar en betaalbaar verduurzamen van de woningvoorraad en ziet hierin zowel een technische als ook sociaal maatschappelijke uitdaging. Het is van het grootste belang dat iedereen kan meedoen.

 

KoopGarantwoningen Leusden

Een van de gepresenteerde voorbeelden van innovatie en samenwerking  was de verduurzamingsaanpak bij Woningstichting Leusden. Bij gespikkeld woningbezit betrekken zij de eigenaren van KoopGarantwoningen in de duurzaamheidsinvesteringen van hun woningbezit.

 

Lees het artikel

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer

Project Mastboomdreef – 30 KoopGarant woningen

De verkoop van de 30 KoopGarant-woningen in het plan Mastboomdreef is gestart. Op de inloopmiddag begin maart was er heel veel belangstelling onder...

Lees meer