Alle particuliere nieuwsberichten

In 2022 is Opmaat duidelijk zichtbaar geworden als expertisecentrum betaalbare koopwoningen. Dit blijkt uit een toegenomen belangstelling voor onze producten KoopGarant en KoopStart, bij zowel ontwikkelaars, corporaties als gemeenten. Maar ook was er in 2022 volop aandacht voor OpMaat bij de politiek en in de media. Met als resultaat hiervan de oprichting van het Nationaal Koopfonds. En een stijging in het aantal licenties.

Licenties

Het resultaat van de marketingcampagne is positief: maar liefst 15 nieuwe licenties KoopStart en een duidelijke stijging van het aantal verkochte KoopStart-woningen. Ook is een toegenomen belangstelling voor KoopGarant zichtbaar bij veel corporaties en gemeenten.

Nationaal KoopFonds

Een belangrijk succes als gevolg van onze lobby in 2022 was het unanieme besluit van de Tweede Kamer om 40 miljoen beschikbaar te stellen voor een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. OpMaat zal in 2023 betrokken worden in de verdere uitwerking.

Jaarverslag pubieke versie

In de publieke versie van het jaarverslag staan de belangrijkste ontwikkelingen en bijbehorende cijfers op een rij. Ook is een blik op de toekomst opgenomen.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Een blik op de toekomst voor koopstarters tijdens symposium 20 jaar OpMaat

OpMaat vierde het 20-jarig bestaan met een symposium in Leusden. Het werd een feestelijke bijeenkomst waarop vooral naar de toekomst werd gekeken. 

Lees meer

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer