Alle particuliere nieuwsberichten

In 2022 is Opmaat duidelijk zichtbaar geworden als expertisecentrum betaalbare koopwoningen. Dit blijkt uit een toegenomen belangstelling voor onze producten KoopGarant en KoopStart, bij zowel ontwikkelaars, corporaties als gemeenten. Maar ook was er in 2022 volop aandacht voor OpMaat bij de politiek en in de media. Met als resultaat hiervan de oprichting van het Nationaal Koopfonds. En een stijging in het aantal licenties.

Licenties

Het resultaat van de marketingcampagne is positief: maar liefst 15 nieuwe licenties KoopStart en een duidelijke stijging van het aantal verkochte KoopStart-woningen. Ook is een toegenomen belangstelling voor KoopGarant zichtbaar bij veel corporaties en gemeenten.

Nationaal KoopFonds

Een belangrijk succes als gevolg van onze lobby in 2022 was het unanieme besluit van de Tweede Kamer om 40 miljoen beschikbaar te stellen voor een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. OpMaat zal in 2023 betrokken worden in de verdere uitwerking.

Jaarverslag pubieke versie

In de publieke versie van het jaarverslag staan de belangrijkste ontwikkelingen en bijbehorende cijfers op een rij. Ook is een blik op de toekomst opgenomen.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Het verhaal van OpMaat

Er is een brochure uitgebracht over Stichting OpMaat met daarin ons verhaal: onze drijfveren, doelen en producten. Stichting OpMaat bestaat 20 jaar. 

Lees meer

Terugkoopbegeleiding KoopGarant goed voor De Goede Woning

Het terugkoopteam van OpMaat begeleidt sinds 2017 de terugkoopdossiers voor De Goede Woning in Apeldoorn. In 2023 hebben wij 14 terugkopen van...

Lees meer