Alle particuliere nieuwsberichten

 

Levenslang wonen in dezelfde wijk, van jonge starter tot aan je levenseinde. Hoe realiseer je passende en betaalbare woningen voor iedere levensfase binnen 1 project? Die vraag stelden de gemeente Culemborg en Timpaan zichzelf bij de start van het project Reehof. Met een bijzonder resultaat: op 30 mei is de verkoop gestart van 4 levensloopbestendige en 16 Smartwoningen. Ook bouwt Timpaan er een hospice. De Smartwoningen zijn betaalbaar gemaakt door de toepassing van KoopStart. En daarom is OpMaat door Timpaan gevraagd om een deel van de verkoop te begeleiden.

Levenslang betaalbaar wonen in de wijk

In de wijk Parijsch in Culemborg, komen in nieuwbouwproject Reehof 16 Smartwoningen voor starters, 4 levensloopbestendige Smartwoningen en een hospice. De woningen die Timpaan nu met KoopStart verkoopt , zijn ideaal voor starters die  op zoek zijn naar een eerste eigen huis. Door KoopStart kunnen zij de woning met een koperskorting kopen, waardoor deze voor hen betaalbaar is. Voor senioren of gezinnen met bijvoorbeeld een zorgbehoevend kind , bieden de levensloopbestendige Smartwoningen uitkomst. In deze woningen zijn alle basisvoorzieningen op de begane grond aanwezig. De laatste dagen, weken of maanden van het leven kan men in het hospice verblijven.


Betaalbaar wonen voor iedereen

Timpaan wil als ontwikkelaar graag betaalbare woningen ontwikkelen voor iedereen, in het speciaal voor groepen die dit moeilijk zelf voor elkaar krijgen. Bij de verkoop van de woningen met KoopStart stelt Timpaan daarom  ook inkomenseisen aan de kopers. Een eenpersoonshuishouden mag maximaal 55.000 euro verdienen en een meerpersoonshuishouden maximaal 65.500 euro.


Deelauto’s

Nog een bijzonder aspect aan het project zijn 2 elektrische deelauto’s waar alle bewoners gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Hiervoor zijn 2 parkeerplaatsen gereserveerd op het binnenterrein. Het is een bewuste keuze om duurzaam met de schaarse ruimte om te gaan. Door auto’s te delen zijn er namelijk minder auto’s en minder parkeerplekken nodig.

Verkoopbegeleiding door OpMaat

Op verzoek van Timpaan gaat het team van OpMaat voor de verkoop van de woningen, de contractbesprekingen en de voorlichting aan de bewoners verzorgen. Dit is voor ons een leuk project waarbij we onze kennis en ervaring kunnen inzetten om uitgebreide uitleg te geven over de contracten en de werkwijze van KoopStart.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Vastbouw Vastgoedontwikkeling nieuwe licentiehouder KoopStart

Goed nieuws voor koopstarters nu ook Vastbouw Vastgoedontwikkeling een licentie KoopStart heeft! 

Lees meer