Alle particuliere nieuwsberichten

Woningcorporatie WormerWonen uit Wormer heeft recent een licentieovereenkomst KoopStart afgesloten. WormerWonen kiest voor KoopStart met een tijdelijke aanbiedingsplicht.


Het project waar WormerWonen KoopStart gaat inzetten, is een appartementencomplex  waar nu eerst verduurzamingsrenovaties plaats vinden. Kopers kopen zo een woning die al verduurzaamd is voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Een mooi aanbod van WormerWonen. 

Tijdelijke aanbiedingsplicht

KoopStart wordt veelal gebruikt om éénmalig een woning met een koperskorting te verkopen. Er is daarnaast ook de mogelijkheid bij KoopStart om een tijdelijke aanbiedingsplicht voor de kopers in de  koopcontracten vast te leggen. En dat is waar WormerWonen voor kiest. Gedurende een langere periode (denk daarbij aan een periode van jaar of 30) heeft WormerWonen, op het moment dat een koper zijn woning wil verkopen, de keuze om de KoopStart-woning terug te kopen en opnieuw met KoopStart te verkopen, deze te verhuren, óf aan de koper aan te geven dat deze de woning zelf mag verkopen.
Op deze manier heeft WormerWonen de vrijheid te bepalen of de aangeboden woning op het moment van aanbieden in haar bezit past. En kan ze gedurende een langere periode mensen de mogelijkheid bieden om een betaalbare woning te kopen of te huren in plaats van eenmalig een woning te verkopen met KoopStart.

Inkomenstoets

Bij de verkoop gaat WormerWonen bij deze woningen voorrang geven aan haar eigen zittende huurders, om zo de doorstroming binnen haar eigen bezit te bewerkstelligen. Daarnaast is er bij de toewijzing ook een inkomenstoets. Deze toets is verplicht bij de inzet van KoopStart in de bestaande bouw. Zo kan alleen iemand de woning kopen die dit zonder de korting van KoopStart niet zou kunnen.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Starters superblij met eerste eigen huis

Afgelopen augustus verhuisde Kelly samen met haar vriend Dylan naar hun eerste eigen huis in Culemborg. Ontwikkelaar Timpaan bouwde hier 16...

Lees meer

Tweede Kamer unaniem voor 30 miljoen extra in Nationaal Koopstartfonds

De Tweede Kamer heeft unaniem besloten dat er 30 miljoen euro extra komt voor het Nationaal Koopstartfonds. In totaal is daarmee 70 miljoen...

Lees meer