Alle particuliere nieuwsberichten

Woningcorporatie WormerWonen uit Wormer heeft recent een licentieovereenkomst KoopStart afgesloten. WormerWonen kiest voor KoopStart met een tijdelijke aanbiedingsplicht.


Het project waar WormerWonen KoopStart gaat inzetten, is een appartementencomplex  waar nu eerst verduurzamingsrenovaties plaats vinden. Kopers kopen zo een woning die al verduurzaamd is voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Een mooi aanbod van WormerWonen. 

Tijdelijke aanbiedingsplicht

KoopStart wordt veelal gebruikt om éénmalig een woning met een koperskorting te verkopen. Er is daarnaast ook de mogelijkheid bij KoopStart om een tijdelijke aanbiedingsplicht voor de kopers in de  koopcontracten vast te leggen. En dat is waar WormerWonen voor kiest. Gedurende een langere periode (denk daarbij aan een periode van jaar of 30) heeft WormerWonen, op het moment dat een koper zijn woning wil verkopen, de keuze om de KoopStart-woning terug te kopen en opnieuw met KoopStart te verkopen, deze te verhuren, óf aan de koper aan te geven dat deze de woning zelf mag verkopen.
Op deze manier heeft WormerWonen de vrijheid te bepalen of de aangeboden woning op het moment van aanbieden in haar bezit past. En kan ze gedurende een langere periode mensen de mogelijkheid bieden om een betaalbare woning te kopen of te huren in plaats van eenmalig een woning te verkopen met KoopStart.

Inkomenstoets

Bij de verkoop gaat WormerWonen bij deze woningen voorrang geven aan haar eigen zittende huurders, om zo de doorstroming binnen haar eigen bezit te bewerkstelligen. Daarnaast is er bij de toewijzing ook een inkomenstoets. Deze toets is verplicht bij de inzet van KoopStart in de bestaande bouw. Zo kan alleen iemand de woning kopen die dit zonder de korting van KoopStart niet zou kunnen.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Samen Thuis verkoopt woningen met KoopStart

Ontwikkelaar Samen Thuis biedt 8 starterswoningen aan voor € 301.000 door de inzet van KoopStart.  Maar liefst 200 kandidaten per woning hadden zich...

Lees meer

KoopStart-licentie voor Boer Projectontwikkeling Nieuwerbrug

Boer Nieuwerbrug is een nieuwe licentienemer KoopStart. Deze ontwikkelaar gaat in Nieuwerbrug 8 woningen betaalbaar met KoopStart verkopen. 

Lees meer