Alle particuliere nieuwsberichten

De KoopStart-woningen in fase 3 van de wijk Huurlingsedam in Wijchen waren in no time allemaal verkocht. “De belangstelling was gigantisch, dat geeft wel aan hoeveel interesse er is om op deze manier de woningmarkt te kunnen betreden”, vertelt Tim Smulders van Jansen Bouwontwikkeling.


“De verkoop is als een raket gegaan”, begint Tim Smulders, projectmanager bij Jansen Bouwontwikkeling. Hij heeft het over de 22 KoopStart-woningen in fase 3 van de wijk Huurlingsedam in Wijchen. Hier komen verschillende typen woningen, voor diverse doelgroepen. Van sociale huurwoningen tot starterswoningen en huizen in de vrije sector. Jeroen Jeukens, directeur bij Jansen Bouwontwikkeling vult aan: “Vanuit de samenwerking met de gemeente Wijchen is er differentiatie in het aanbod aangebracht, met oog op het sociale aspect. Door woningen aan te bieden met KoopStart, helpen we kopers de woningmarkt te betreden. De woningen kosten € 200.000 en € 220.000, de initiële koperskorting start bij € 42.000.”

 

Loting

“Vanaf het moment van inschrijving, was de belangstelling gigantisch”, vervolgt Smulders. “Na tien dagen sloot de inschrijving en waren er zo’n 150 geïnteresseerden voor de 22 KoopStart-woningen. Bij de inschrijving vragen we iedereen om een financiële zekerheidsstelling. Daarmee laat je zien dat je op basis van je inkomen een bepaalde financiering aankunt. Het betekent wat huiswerk vooraf, voor de potentiële kopers. Vervolgens zijn de woningen door middel van een computerprogramma toegewezen aan de gelukkigen, een soort van loting dus. Het voordeel van de financiële zekerheidstelling vooraf is dat we daarna meteen kunnen doorpakken. Alleen kopers die de financiering aankunnen, loten mee. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.”

 

KoopStart voor starters

De verkoop met behulp van KoopStart is goed bevallen. Smulders: “In de huidige woningmarkt is het een goed instrument om huizen betaalbaar aan te bieden aan een groep kopers die anders de markt niet opkomt. Wij hebben in dit project twee type KoopStart-woningen aangeboden. Eén van ongeveer 50 vierkante meter, met één slaapkamer, die kost € 200.000. Het andere type is ruim 90 vierkante meter en telt twee slaapkamers en kost € 220.000. De inkomenseisen voor de goedkoopste woning liggen lager dan de grotere en duurdere variant. Voor beide typen geldt dat uitbreiden met meerdere slaapkamers niet mogelijk is. Dat is een bewuste keuze. Wie uit deze huizen groeit vanwege bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, móet wel doorstromen naar een grotere woning. Dat betekent dat dit soort starterswoningen weer op de markt komen voor nieuwe kopers."

Toekomstbestendige woningen

Smulders wijst op mooie details: de kleine woningen worden all electric met onder andere elektrische radiatoren, pv-panelen en een elektrische boiler voor warm water. De grotere woningen krijgen onder andere een bodemwarmtepomp met vloerverwarming en vloerkoeling. Daarmee zijn de woningen toekomstbestendig."

 

Perspectief

Het is nu nog te vroeg om aan te geven wat de KoopStart-woningen voor Jansen Bouwontwikkeling gaat betekenen: "Dat hangt af van de ontwikkelingen op de woningmarkt. Een logische prijsontwikkeling is dat woningen meer waard worden naarmate de tijd verstrijkt. Wij zien de toekomst dan ook met alle vertrouwen tegemoet”, aldus Tim Smulders. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Vastbouw Vastgoedontwikkeling nieuwe licentiehouder KoopStart

Goed nieuws voor koopstarters nu ook Vastbouw Vastgoedontwikkeling een licentie KoopStart heeft! 

Lees meer