Alle particuliere nieuwsberichten

 

In een kamerbrief van 4 december kondigt de minister van BZK Ollongren onderzoek aan naar alternatieven voor de verhoging van de overdrachtsbelasting voor corporaties naar 8%, in geval van aankopen in het kader van verkoop onder voorwaarden (VOV) en herstructurering.

 

Dat de Minister nu op zoek gaat naar oplossingen, is mede dankzij alle lobbyactiviteiten die wij, samen met Aedes, hebben ondernomen de afgelopen maanden. Wij benaderden zowel de staatssecretaris van Financiën en de minister van BZK, als de woordvoerders in de Tweede Kamer. We hebben hen om aandacht gevraagd voor een volgens ons noodzakelijke aanpassing in wetswijziging. Dit om te voorkomen  dat corporaties en ontwikkelaars vanaf 1 januari 2021 8% overdrachtsbelasting moeten betalen bij de terugkoop van woningen met verkoop onder voorwaarden, zoals KoopGarant en Slimmer Kopen.

 

De lobby heeft helaas niet tot een aanpassing in de wet geleid. Maar nu is er dan wel de kamerbrief van de Minister van BZK waarin zij aankondigt alternatieve oplossingen te gaan onderzoeken. Wij zijn hierover al in gesprek met ambtenaren van BZK. Er gloort dus nog steeds een sprankje hoop.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gemeente Oudewater verkoopt met KoopGarant

De gemeente Oudewater gaat 10 woningen met KoopGarant verkopen in het nieuwbouwproject Oranje Bolwerck. De appartementen worden verkocht aan starters...

Lees meer

Sité kiest voor verduurzaming KoopGarant-woningen

Sité Woondiensten gaat ook KoopGarant-woningen verduurzamen en heeft hiervoor OpMaat gevraagd om advies en training van de medewerkers.

Lees meer