Alle particuliere nieuwsberichten

 

In een kamerbrief van 4 december kondigt de minister van BZK Ollongren onderzoek aan naar alternatieven voor de verhoging van de overdrachtsbelasting voor corporaties naar 8%, in geval van aankopen in het kader van verkoop onder voorwaarden (VOV) en herstructurering.

 

Dat de Minister nu op zoek gaat naar oplossingen, is mede dankzij alle lobbyactiviteiten die wij, samen met Aedes, hebben ondernomen de afgelopen maanden. Wij benaderden zowel de staatssecretaris van Financiën en de minister van BZK, als de woordvoerders in de Tweede Kamer. We hebben hen om aandacht gevraagd voor een volgens ons noodzakelijke aanpassing in wetswijziging. Dit om te voorkomen  dat corporaties en ontwikkelaars vanaf 1 januari 2021 8% overdrachtsbelasting moeten betalen bij de terugkoop van woningen met verkoop onder voorwaarden, zoals KoopGarant en Slimmer Kopen.

 

De lobby heeft helaas niet tot een aanpassing in de wet geleid. Maar nu is er dan wel de kamerbrief van de Minister van BZK waarin zij aankondigt alternatieve oplossingen te gaan onderzoeken. Wij zijn hierover al in gesprek met ambtenaren van BZK. Er gloort dus nog steeds een sprankje hoop.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer

Project Mastboomdreef – 30 KoopGarant woningen

De verkoop van de 30 KoopGarant-woningen in het plan Mastboomdreef is gestart. Op de inloopmiddag begin maart was er heel veel belangstelling onder...

Lees meer