Alle particuliere nieuwsberichten

PERSBERICHT OPMAAT

Amersfoort, 10 oktober 2022

 

Kamerdelegatie bezoekt betaalbare KoopStart-woningen van Timpaan

 

Op 7 oktober heeft Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (D66) op uitnodiging van Stichting Opmaat een werkbezoek gebracht aan de bewoners van KoopStart-woningen in De Kwakel. Dankzij KoopStart konden jonge starters hier een betaalbare koopwoning kopen van ontwikkelaar Timpaan.


In de Kwakel in de Gemeente Uithoorn heeft Timpaan 24 KoopStart-woningen ontwikkeld voor starters. Door de koperskorting op de marktwaarde werden de woningen betaalbaar voor de doelgroep. De prijzen varieerden van € 199.900,- tot € 240.000,- vrij op naam. Kamerlid Boulakjar bezocht het project met een delegatie van D66 leden uit de regio. Hij sprak met de bewoners en was verrast door het slimme ontwerp van de starterswoningen.


Bewoonster Pascal vertelde hoe blij ze anderhalf jaar geleden was met deze kans om samen met haar partner een woning te kopen: “We werken beiden in de zorg en de hulpverlening en zijn heel lang op zoek geweest naar een betaalbare koopwoning. Iedere keer werden we weer uitgeloot of overboden. En uiteindelijk anderhalf jaar geleden konden we deze woning kopen! We  zijn er heel blij mee.”


Tijdens het werkbezoek is uitgebreid gesproken over de verschillende verkoopoplossingen van OpMaat, zoals KoopStart en KoopGarant. Hiermee kunnen ontwikkelaars, corporaties en gemeenten betaalbare koopwoningen voor koopstarters realiseren. Timpaan kiest bewust voor toepassing van KoopStart. “Wij willen ook dat jonge starters de kans krijgen om een koopwoning te kopen. Met KoopStart is het mogelijk dat wij een lagere koopprijs vragen en zo betaalbare koopwoningen aanbieden aan deze doelgroep”, aldus adjunct-directeur John Noordeloos van Timpaan.


Ontwikkelaar Timpaan past de KoopStart-regeling regelmatig toe. Bij toewijzing van deze koopwoningen gelden inkomenscriteria en krijgen kopers woonachtig in de gemeente voorrang. De belangstelling voor het project in De Kwakel was enorm: er waren maar liefst 724 inschrijvingen voor de 24 KoopStart-woningen.


In de Tweede Kamer is de discussie hoe er meer betaalbaar gebouwd kan worden voor starters volop gaande met de minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge. OpMaat voerde de afgelopen periode gesprekken met meerdere fractiewoordvoerders over betaalbare en haalbare oplossingen voor de woningmarkt. OpMaat en Timpaan pleiten voor een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen waarop gemeenten en provincies een beroep kunnen doen voor versnelling van de bouw van betaalbare nieuwbouwkoopwoningen.


Stichting OpMaat streeft ernaar door de inzet van bestaande instrumenten en nieuwe oplossingen, de realisatie van meer betaalbare koopwoningen te bevorderen. Dit doen we met onze specialistische expertise in nauwe samenwerking met andere lokale en landelijke partijen in het domein van het woonbeleid. Dankzij onze oplossingen kunnen projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten betaalbare volwaardige koopwoningen voor koopstarters aanbieden. 
 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over dit persbericht verwijzen wij u naar de website www.opmaat.nl. U kunt ook contact opnemen met Simone van de Kuit, directeur-bestuurder van Stichting OpMaat via tel. 06-208 379 93 of per e-mail: svandekuit@opmaat.nl . 

 

Download het persbericht (pdf).

 

Over Timpaan

Timpaan richt zich op eigentijdse woningen en vernieuwende woonconcepten, zowel voor starters, gezinnen, ouderen als zorgbehoevenden. In kernen, dorpen en stedelijke wijken in West- en Midden-Nederland. Nieuwbouw én transformatie. Dat doen we al sinds 1992 en altijd met een scherp oog voor de bewoner en de omgeving. Timpaan is een stichting; de winst die wij realiseren gaat niet naar aandeelhouders. Het stichtingsbestuur bepaalt jaarlijks aan welke maatschappelijke relevante projecten die wordt besteed. Wij gebruiken onze winst ook om innovaties te stimuleren, zoals betaalbare woonconcepten of duurzame gebiedsontwikkeling. Meer informatie: https://www.timpaan.nl Meer informatie over de Smartwoningen: https://www.smartwoningen.nl/

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Vastbouw Vastgoedontwikkeling nieuwe licentiehouder KoopStart

Goed nieuws voor koopstarters nu ook Vastbouw Vastgoedontwikkeling een licentie KoopStart heeft! 

Lees meer