Alle particuliere nieuwsberichten

Onlangs vroegen we onze terugkoopcorporaties en -ontwikkelaars in een enquête naar hun ervaringen met het uitbesteden van de KoopGarant-terugkoopbegeleiding aan OpMaat. De respons op de enquête was ruim 60%. De respondenten zijn vooral blij met de tijdwinst die het uitbesteden oplevert. Ook zorgt de aanpak door Opmaat voor minder geschillen en discussies met de eigenaren.

 

Ruim 30 corporaties/ontwikkelaars besteden de begeleiding van hun KoopGarant-terugkopen uit aan het terugkoopteam van OpMaat. Bij ons staat continue verbetering van onze processen bovenaan. In de enquête vroegen we daarom onze terugkooporganisaties naar hun mening over onze dienstverlening, het terugkoopproces en de ondersteunende programma’s die gebruikt worden bij de terugkoopdienstverlening.

 

Resultaten

Het merendeel van de ondervraagden geeft aan dat de terugkoopbegeleiding ervoor zorgt dat je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Een goede 2e is een vermindering van het aantal geschillentaxaties. Verder vinden de respondenten dat er minder discussies zijn, doordat OpMaat tussen de corporatie/ontwikkelaar en de KoopGaranteigenaren zit. De snelheid en deskundigheid van het Terugkoopteam scoort hoog: als rapportcijfer krijgen we gemiddeld een 8,5. Iets minder tevreden oordelen de respondenten over de ondersteunende programma’s: het is niet altijd even duidelijk waar je in het proces zit.
Het overall-rapportcijfer dat we krijgen is een 8,3. Daar zijn we uiteraard heel blij mee, maar ons streven is om onze klanten nog meer te ontzorgen op het gebied van KoopGarant. Dit doen we bijvoorbeeld door kritisch naar de ondersteunende programma’s te kijken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om de KoopGarantterugkopen aan OpMaat uit te besteden? Voor een korte periode of voor een langere periode? Voor alle terugkopen of voor een deel van de terugkopen? Informeer naar de mogelijkheden en bel ons tel. 033 -462 12 23 of kijk op onze website! Overigens begeleiden we niet alleen de terugkopen maar doen we ook de begeleiding van de beëindiging (afkoop).

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Terugkoopbegeleiding KoopGarant goed voor De Goede Woning

Het terugkoopteam van OpMaat begeleidt sinds 2017 de terugkoopdossiers voor De Goede Woning in Apeldoorn. In 2023 hebben wij 14 terugkopen van...

Lees meer