Alle particuliere nieuwsberichten


Op 8 december heeft de Tweede Kamer unaniem ingestemd met een eerste rijksbijdrage van 40 miljoen euro voor het door OpMaat geïnitieerde Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Sinds die tijd hebben er veel projectontwikkelaars, gemeenten én starters belangstelling getoond voor dit Koopfonds.

 

We kregen bijvoorbeeld vragen over de werking van het fonds, over de mogelijkheden om er al een beroep op te doen en over concrete projecten die met een bijdrage van het Koopfonds betaalbaar kunnen worden verkocht. Momenteel is het nog niet mogelijk om op al deze vragen duidelijkheid te bieden. We zijn over de uitwerking van het Koopfonds nog druk in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken


Ons streven is dat het Koopfonds rond de zomer van dit jaar gelanceerd wordt. Dat betekent dat wij er hard aan werken om dat ook te laten lukken. Zo wordt er gewerkt aan de structuur, governance en compliance van het Koopfonds. Maar ook kijken we concreet of we ervoor kunnen zorgen dat het Koopfonds nog meer starters kan helpen en zo nog meer impact heeft. Dit doen we uiteraard niet alleen, maar samen met het ministerie.

 

  • Alle updates over het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen zijn te vinden op www.hetkoopfonds.nl

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Vastbouw Vastgoedontwikkeling nieuwe licentiehouder KoopStart

Goed nieuws voor koopstarters nu ook Vastbouw Vastgoedontwikkeling een licentie KoopStart heeft! 

Lees meer