Alle particuliere nieuwsberichten

Een droom die uitkwam: afgelopen augustus verhuisde Kelly samen met haar vriend Dylan naar hun eerste eigen huis in Culemborg. Ontwikkelaar Timpaan bouwde hier 16 koopwoningen en verkocht ze met KoopStart aan jonge starters met middeninkomens.


Kelly is 26 jaar en is als user-experience designer voor websites en apps werkzaam in Utrecht. Samen met haar vriend die consulent is in de zorg, woont ze sinds een paar maanden in hun nieuwbouwwoning in de wijk Reehorst in Culemborg. Hier zijn door Timpaan 20 koopwoningen gebouwd, waarvan 16 starterswoningen en 4 levensloopbestendige woningen. De woningen zijn met KoopStart betaalbaar gemaakt voor jonge starters die voldoen aan de gestelde inkomenseisen.


Het is heel snel gegaan met de bouw van het project in Culemborg. In 9 maanden tijd heeft Timpaan de woningen gebouwd. OpMaat heeft de verkoop van de woningen voor Timpaan begeleid. Zo hebben wij alle gesprekken met de kopers gevoerd en regelden we opstellen en ondertekenen van de verkoopcontracten.


Vorig jaar nog huurden Kelly en Dylan een particuliere huurwoning in Culemborg. Dromen over een koopwoning deden ze wel, maar kopen leek hen voorlopig niet haalbaar. “We dachten dat er in Culemborg moeilijk tussen te komen zou zijn en dat we zeker nog een paar jaar zouden moeten sparen voordat we zouden kunnen kopen. Maar toen kwam de kans voorbij om in Reehorst een woning met KoopStart te kopen voor € 240.000. We zijn ons meteen gaan inschrijven en tot onze grote verrassing hoorden we tijdens onze vakantie dat we deze woning konden kopen. Al in augustus konden we erin!”


Kelly is superblij met hun gezellige nieuwbouwwoning: “Dankzij KoopStart is het zomaar gelukt om ons eerste huis te kopen!”

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

OpMaat werkt met taxatiebranche aan complextaxatie

OpMaat is bezig met de ontwikkeling van een nieuw model taxatierapport voor complexmatige taxaties van nieuwbouw.

Lees meer

ING financiert KoopStart en KoopGarant

ING gaat vanaf medio juli financieringen verstrekken voor woningen die worden aangekocht met KoopStart en KoopGarant. 

Lees meer