Alle particuliere nieuwsberichten

OpMaat is blij dat er op 7 november een wetswijziging is ingediend door het CDA waarbij het Rijk is gevraagd om een bijdrage van 40 miljoen te storten in een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Hiermee kunnen er meer betaalbare koopwoningen beschikbaar komen voor starters. Het Koopfonds is er nog niet, begin december wordt hier over gestemd.


Het voorstel is gesteund door een meerderheid in de Tweede Kamer. Als de wetswijziging op 8 december wordt aangenomen, biedt het Koopfonds starters met een inkomen tot €65.000 de mogelijkheid om een betaalbare starterswoning te kopen van een ontwikkelaar, een woningcorporatie of een gemeente. Deze aanbieders kunnen een beroep doen op het Koopfonds. Starters die voldoen aan de voorwaarden, kopen dan via het fonds een nieuwbouwwoning met KoopStart of een andere regeling, en betalen een lagere prijs dan de marktwaarde.


Als koper kun je dus niet zelf een beroep op het fonds doen, dit gaat via de projectontwikkelaar, corporatie of gemeente die nieuwbouwwoningen verkopen. Je kunt je dus ook niet alvast aanmelden voor een bijdrage van het fonds. Wij zijn blij dat er nu uitzicht is op een Koopfonds dat starters helpt een eerste koopwoning te kopen. En we hopen op een positieve stemming over het amendement in de Tweede Kamer op 8 december.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Verkoop KoopStart-woningen in Alkmaar door Jaagpad B.V.

Het project Jaagpad in Alkmaar is een samenwerking tussen Netjes beheer B.V. uit Amstelveen en Ouwehand Bouw uit Katwijk.

Lees meer

Nieuwe licentie KoopStart Bouwbedrijf van Schijndel

Bouwbedrijf Van Schijndel heeft een licentieovereenkomst gesloten met Stichting OpMaat en ontwikkelt KoopStart-woningen in Bergeijk.

Lees meer