Alle particuliere nieuwsberichten

OpMaat is blij dat er op 7 november een wetswijziging is ingediend door het CDA waarbij het Rijk is gevraagd om een bijdrage van 40 miljoen te storten in een Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Hiermee kunnen er meer betaalbare koopwoningen beschikbaar komen voor starters. Het Koopfonds is er nog niet, begin december wordt hier over gestemd.


Het voorstel is gesteund door een meerderheid in de Tweede Kamer. Als de wetswijziging op 8 december wordt aangenomen, biedt het Koopfonds starters met een inkomen tot €65.000 de mogelijkheid om een betaalbare starterswoning te kopen van een ontwikkelaar, een woningcorporatie of een gemeente. Deze aanbieders kunnen een beroep doen op het Koopfonds. Starters die voldoen aan de voorwaarden, kopen dan via het fonds een nieuwbouwwoning met KoopStart of een andere regeling, en betalen een lagere prijs dan de marktwaarde.


Als koper kun je dus niet zelf een beroep op het fonds doen, dit gaat via de projectontwikkelaar, corporatie of gemeente die nieuwbouwwoningen verkopen. Je kunt je dus ook niet alvast aanmelden voor een bijdrage van het fonds. Wij zijn blij dat er nu uitzicht is op een Koopfonds dat starters helpt een eerste koopwoning te kopen. En we hopen op een positieve stemming over het amendement in de Tweede Kamer op 8 december.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Het verhaal van OpMaat

Er is een brochure uitgebracht over Stichting OpMaat met daarin ons verhaal: onze drijfveren, doelen en producten. Stichting OpMaat bestaat 20 jaar. 

Lees meer

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer