Alle particuliere nieuwsberichten

 

Vanaf 1 maart 2002 biedt KoopStart nieuwe aanpassingen die aansluiten bij vragen vanuit de markt. Het betreft onder andere de verdeling van de waardeontwikkeling bij doorverkoop: de zogenaamde fair value verhouding en de zelf aangebrachte verbeteringen door de kopers.

 

  •  Ontwikkelaars kunnen vanaf nu kiezen voor een fair value verhouding van 1:1 of een verhouding 1:1,5.

  • Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen is bij doorverkoop of afkoop volledig voor de KoopStart-eigenaren. De waarde van deze verbeteringen worden buiten de deling van de waardeontwikkeling tussen eigenaar en ontwikkelaar gelaten.

  • Doorverkoop is op ieder moment mogelijk. Afkoop is 3 jaar na de juridische levering mogelijk. Deze termijn van 3 jaar is ingesteld om speculatie en misbruik van de koperskorting tegen te gaan.

  • Optioneel: een tijdelijke aanbiedingsplicht (bijvoorbeeld 5 jaar) Door hiervoor te kiezen is het mogelijk woningen opnieuw met KoopStart te verkopen zodat deze langer bereikbaar blijven voor de beoogde inkomensgroep.

Meer weten?

Heeft u vragen over KoopStart in het algemeen of over de nieuwe aanpassingen? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak! Bel tel. 033 462 12 23.

 

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Rob Mulder treedt toe tot RvC stichting OpMaat

Per 1 april 2024 is Rob Mulder (60) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Stichting OpMaat.

Lees meer

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer