Alle particuliere nieuwsberichten

 

Vanaf 1 maart 2002 biedt KoopStart nieuwe aanpassingen die aansluiten bij vragen vanuit de markt. Het betreft onder andere de verdeling van de waardeontwikkeling bij doorverkoop: de zogenaamde fair value verhouding en de zelf aangebrachte verbeteringen door de kopers.

 

  •  Ontwikkelaars kunnen vanaf nu kiezen voor een fair value verhouding van 1:1 of een verhouding 1:1,5.

  • Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen is bij doorverkoop of afkoop volledig voor de KoopStart-eigenaren. De waarde van deze verbeteringen worden buiten de deling van de waardeontwikkeling tussen eigenaar en ontwikkelaar gelaten.

  • Doorverkoop is op ieder moment mogelijk. Afkoop is 3 jaar na de juridische levering mogelijk. Deze termijn van 3 jaar is ingesteld om speculatie en misbruik van de koperskorting tegen te gaan.

  • Optioneel: een tijdelijke aanbiedingsplicht (bijvoorbeeld 5 jaar) Door hiervoor te kiezen is het mogelijk woningen opnieuw met KoopStart te verkopen zodat deze langer bereikbaar blijven voor de beoogde inkomensgroep.

Meer weten?

Heeft u vragen over KoopStart in het algemeen of over de nieuwe aanpassingen? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak! Bel tel. 033 462 12 23.

 

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Extra services: afrekening en omzettingen KoopStart

Een omzetting van een KoopStart-woning? Wij kunnen het hele traject van begin tot eind voor u uit handen nemen.

Lees meer

Dag van de Projectontwikkeling: Oplossingen voor Betaalbaar Wonen

Een inspirerende Dag van de Projectontwikkeling van de NEPROM op 25 mei! Ook OpMaat verzorde hier een kennissessie.

Lees meer