Alle particuliere nieuwsberichten

Bij verkoop van een KoopGarantwoning is er verplichte informatiebrochure. Deze brochure wordt als bijlage bij de koopovereenkomst gevoegd. Een vernieuwde versie staat op het Servicenet.

 

 De brochure ‘KoopGarant: ‘Een huis kopen voor een lagere prijs mét terugkoopgarantie’ bevat algemene informatie voor kopers over KoopGarant. De brochure geeft eenvoudige informatie over een aantal kernpunten. De brochure is op een aantal punten nu duidelijker is geworden. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen. De nieuwe versie staat sinds 25 maart op het Servicenet.

 

De brochure is een verplichte bijlage bij de koopovereenkomst KoopGarant. Het kan ook zinvol zijn om de brochure al vooraf, in de oriëntatiefase, te gebruiken om potentiële kopers te informeren. Verder is het ook goed mogelijk om de brochure toe te sturen aan bewoners van de KoopGarantwoningen, een periodieke update van de informatie.

 

De brochure bevat algemene informatie. Iedere partij die KoopGarantwoningen verkoopt, hanteert ook nog eigen voorwaarden over bijvoorbeeld het percentage koperskorting of de doelgroep die in aanmerking komt. Deze informatie kan toegevoegd worden in een eigen aanvullende brochure of via een webpagina.

 

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer

Nieuwe brochure KoopGarant

Er is een nieuwe brochure voor zakelijke relaties beschikbaar over KoopGarant.

Lees meer