Alle particuliere nieuwsberichten

Starters krijgen de kans om een woning met KoopStart te kopen in Waddinxveen. Voorwaarde is dat zij voldoen aan de door BPD gestelde leeftijds- en inkomenseisen. BPD start op 18 juli fase 2 van de verkoop van de 97 KoopStart-nieuwbouwwoningen in Parkweide. Met KoopStart wil BPD deze nieuwbouw koopwoningen betaalbaar maken voor starters.

 

Parkweide

Parkweide is een nieuwe buurt met 350 woningen in de wijk Triangel. De woningen zijn gebouwd in de karakteristieke Tudorstijl en de wijk is ruim voorzien van groen en bomen. De KoopStartwoningen zijn tussen- of hoekwoningen. De afgelopen 4 jaar heeft BPD ook zo’n 200 woningen elders in Triangel met succes verkocht met KoopStart.

 

Doelgroep starters

BPD wil dat de koperskorting terecht komt bij kopers die dit nodig hebben om een starterswoning te kopen. Zij stellen dan ook eisen aan het inkomen en de leeftijd van kopers. Kopers die geboren zijn vanaf 1 januari 1979 en een gezamenlijk belastbaar inkomen hebben beneden €62.500  komen voor de KoopStart-koperskorting in aanmerking. Hierdoor vallen hun hypotheek en maandlasten lager uit en is een koopwoning voor hen soms nét financierbaar. Bij doorverkoop op de vrije markt, verrekenen de eigenaren de koperskorting én een percentage van de waardestijging- of daling met BPD. Dit maakt voor BPD het bouwen van betaalbare woningen met KoopStart rendabel.

 

Meer informatie over KoopStart 

Gerelateerde nieuwsartikelen

KoopStart-licentie voor Boer Projectontwikkeling Nieuwerbrug

Boer Nieuwerbrug is een nieuwe licentienemer KoopStart. Deze ontwikkelaar gaat in Nieuwerbrug 8 woningen betaalbaar met KoopStart verkopen. 

Lees meer

Van Omme & De Groot zetten KoopStart in

Van Omme & de Groot, Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam, hebben besloten KoopStart in te zetten.

Lees meer