Alle particuliere nieuwsberichten

Een goed initiatief van NVB-Bouw! Mogelijk komt er een ruimere fiscale vrijstelling voor verkoop onder voorwaarden. Dit betekent meer mogelijkheden voor ontwikkelaars, corporaties en gemeenten voor de  toepassing van regelingen zoals KoopStart en KoopGarant voor het ontwikkelen van starterswoningen.


NVB heeft de staatssecretaris van Financiën verzocht om aanpassing van de vrijstellingsgrens voor omzet- en overdrachtsbelasting voor de verkoop onder voorwaarden. NVB pleit voor het optrekken van de maximale verkoopprijs naar de actuele NHG-grens.

 

Ook wij pleiten al geruime tijd bij het Ministerie van Financiën voor aanpassing van deze grens en zijn daarom blij met dit initiatief. Lees het persbericht van NVB-Bouw.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Minister Hugo de Jonge positief over Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen

Persbericht: Het voorstel voor de oprichting van een nationaal Koopfonds is positief ontvangen door minister de Jonge en de Tweede Kamer. Op 8...

Lees meer

NHG-grens gaat naar €405.000

De bovengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt in 2023 verhoogd van €355.000 naar €405.000. De rijksoverheid handhaaft wel de grens...

Lees meer