Alle particuliere nieuwsberichten

In een nieuwe wijk Veldspring in Strijen bouwt HW Wonen 9 koopwoningen die met KoopStart worden verkocht aan starters. Door een koperskorting te geven van maximaal 30% zijn de woningen betaalbaar gemaakt. De helft van deze woningen is bestemd voor jonge huurders van HW Wonen die aan de gestelde inkomensvoorwaarden voldoen. HW Wonen is een mooi voorbeeld van een corporatie die betaalbare koopwoningen aanbiedt om de doorstroming van huurders te bevorderen.


Betaalbare koopwoningen met KoopStart

In de nieuwbouwwijk moet een ideale mix van woningen komen qua betaalbaarheid en duurzaamheid. De prijzen van de koopwoningen variëren van 240.000 tot 625.000 euro. Alle woningen zijn straks gasloos en hebben minimaal een A+++ energie- label. Verkoopmakelaar Kristel Bos is vooral ook trots op de KoopStart-woningen: “De meest bijzondere koopwoningen zijn van het type ‘Begonia’. Niet zozeer omdat het moderne, energiezuinige eengezinswoningen zijn, maar omdat HW Wonen deze 9 woningen aanbiedt met een korting van maar liefst 25 tot 30% op de verkoopprijs! Deze korting betaal je pas terug op het moment dat je de woning doorverkoopt. Een eigen huis komt zo ook binnen bereik van (koop)starters met een kleinere portemonnee.”

Toewijzingscriteria KoopStart

Voor 4 van de 9 KoopStart-woningen geldt dat jonge huurders van HW Wonen voorrang krijgen bij toewijzing. Voor hen gelden de volgende toewijzingscriteria:
1.    Jonger dan 35 jaar;
2.    Huurder van HW Wonen
3.    (Gezamenlijk) inkomen is lager dan € 60.000,-- (prijspeil 2021);
4.    Voorafgaand aan de huurperiode niet over zelfstandige woonruimte beschikt.


Verkoop en informatie

De verkoop van de woningen is Strijen is op 16 november gestart. Voor meer informatie kijk op:

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Dertig KoopStart-woningen in Parc Westerhoeve Heiloo

De eigenaar van het voormalige bungalowpark Westerhoeve in Heiloo wil graag betaalbare koopwoningen realiseren voor jonge mensen in Heiloo en Limmen...

Lees meer

Ook na 20 jaar OpMaat is betaalbaar kopen actueler dan ooit

Stichting OpMaat bestaat dit jaar 20 jaar en in 2 artikelen blikken we terug én vooruit op onze betekenis voor de starter én de woningmarkt.

Lees meer