Alle particuliere nieuwsberichten

  

Saskia Koedam: “Het is fantastisch dat ik deze woning van WSL kon kopen voor deze prijs. Zonder KoopGarant had ik geen kans gekregen op een koopwoning in deze woningmarkt.”

 

Half november verhuisde Saskia Koedam (32 jaar) naar haar eerste eigen nieuwbouwwoning in de Maanwijk in Leusden. Op het moment van het interview (eind oktober) is ze nog druk bezig om van alles te regelen en bovendien moet de keuken nog geplaatst worden. Saskia wil graag uitleggen welke unieke kans ze heeft gekregen om met KoopGarant een starterswoning te kopen.

 

Betaalbare koopwoning onvindbaar

Saskia is ic-verpleegkundige-in-opleiding en is alleenstaand. Ze woonde tot voor kort in een huurappartement van Woningstichting Leusden (WSL), maar is tijdelijk bij haar ouders gaan inwonen om dubbele lasten te voorkomen. ”Ik huurde dat appartement al 9 jaar en was al lange tijd aan het proberen om een betaalbare koopwoning te kopen. Ik verdien namelijk ondertussen gewoon te veel voor een sociale huurwoning en ik wilde wel verhuizen. Maar voor mij alleen blijkt een koopwoning op de vrije markt in deze regio gewoon niet te betalen.” Saskia heeft de afgelopen jaren heel vaak ingeschreven als er een KoopGarant-woning te koop kwam, maar steeds viste ze naast het net.

 

KoopGarant- nieuwbouwwoning

Tot ze vorig jaar in november eindelijk goed nieuws kreeg van WSL: er was een KoopGarant-nieuwbouwwoning voor haar te koop voor € 199.000. “Deze woning was voor mij een unieke kans: een volledig verduurzaamde nieuwbouwwoning en betaalbaar met KoopGarant! Ik ben er ongelofelijk blij mee”, aldus Saskia. “Ik heb nu een woning met 2 slaapkamers en nog een bergzolder. Bovendien is alles geïsoleerd, is er een warmtepomp, een koelinstallatie en zonnepanelen!”
De woning is casco opgeleverd, met standaard douche en toilet. De keuken moest Saskia zelf laten plaatsen. ”Omdat dit een starterswoning is, mag ik niet later een keer verbouwen, maar dat is geen probleem. Voorlopig heb ik ruimte genoeg en ik denk ook niet dat ik hier mijn levenslang blijf wonen", merkt Saskia lachend op.

 

Toewijzing KoopGarant-woningen WSL

WSL verkocht 8 nieuwbouw koopwoningen in Maanwijk met KoopGarant aan starters. In aanmerking kwamen huurders van WSL, die jonger waren dan 35 jaar, met een maximaal inkomen van € 51.000. Dit leverde veel belangstellenden op. De KoopGarant-woningen zijn echte starterswoningen: ze zijn smaller dan normaal en hebben 2 slaapkamers. In dit geval zijn ze casco opgeleverd en verkocht met een koperskorting van 30% op de marktwaarde voor € 199.000. Door de verkoop met KoopGarant en de terugkoop-garantie, kan WSL de starterswoningen na een terugkoop opnieuw aan starters verkopen. Er is dan ook vastgelegd dat de eigenaren niet mogen uitbouwen, zodat de woningen ook echte starterswoningen blijven.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed bouwen met KoopStart in Barneveld

In de uitbreidingswijk De Lanen Oost in Barneveld gaan Filippo Vastgoed en Van de Mheen Vastgoed samen 38 starterswoningen bouwen met KoopStart.

Lees meer

Terugkoopbegeleiding KoopGarant goed voor De Goede Woning

Het terugkoopteam van OpMaat begeleidt sinds 2017 de terugkoopdossiers voor De Goede Woning in Apeldoorn. In 2023 hebben wij 14 terugkopen van...

Lees meer