Alle particuliere nieuwsberichten


Het FD publiceerde op 7 februari het artikel “Nationaal koopfonds moet starter op woningmarkt gaan helpen”. Minister de Jonge heeft aangekondigd 40 miljoen beschikbaar te stellen voor het Nationaal koopfonds voor starters, op unaniem verzoek van de Tweede Kamer. Hij komt nu met een aantal randvoorwaarden. Het artikel gaat in op de oplossing die de regeling biedt en de randvoorwaarden die de minister hieraan stelt.

De Jonge hoopt dat het Nationaal Koopfonds nog dit jaar kan bijdragen om de eerste starters te helpen aan een betaalbare koopwoning. Door de sterk gestegen huizenprijzen en de momenteel hoge rente, is het kopen van een woning voor veel starters onbetaalbaar geworden.

Om prijsopdrijving te voorkomen komt de minister nu met een aantal randvoorwaarden: met een bijdrage van het fonds kunnen ontwikkelaars koopwoningen onder de marktwaarde aanbieden aan starters met een inkomen tot 2x modaal. De marktwaarde van de woning mag bovendien niet meer zijn dan €355.000 om te voorkomen dat de kopers grote financiële risico's lopen.

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Project Geins start met bouw

AM is in het najaar van 2023 gestart met de verkoop van het project Geins in Amsterdam-Zuidoost. Binnen het project worden 134 woningen gerealiseerd...

Lees meer

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer