Alle particuliere nieuwsberichten

Binnenkort gaat bij KoopStart en KoopGarant de ‘fair-value’-verhouding naar 1:1. Daarmee wordt het aandeel van de corporatie of ontwikkelaar in de waardeontwikkeling van de woning gelijk aan het percentage van de koperskorting. Het is helaas nog niet bekend wanneer de wijziging ingaat. 

 

Van 1:1,5 naar 1:1

De afgelopen tijd hebben we regelmatig contact gehad met het ministerie van BZK over het voornemen om de fair value, die al jarenlang 1:1,5 bedraagt, aan te passen. Inmiddels is duidelijk dat de verhouding gewijzigd wordt naar 1:1. Er komt een overgangsregeling voor lopende verkoopprojecten. 

 

Aanpassing Rtiv

De wijziging wordt opgenomen in een aanpasing van de Regeling toegelaten instellingen volkshuisvesting (Rtiv). Deze aanpassing was gepland per 1 april 2023. Medio maart blijkt echter dat dit niet meer haalbaar is. BZK streeft ernaar om de Rtiv zo spoedig mogelijk aan te passen. Het is echter nog niet bekend wanneer precies.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Fair value-verhouding per 1 januari definitief naar 1:1

Het ministerie van BZK heeft definitief besloten om de fair value-verhouding voor verkoop onder voorwaarden per 1 januari 2024 aan te passen naar...

Lees meer

Nieuwe brochure KoopGarant

Er is een nieuwe brochure voor zakelijke relaties beschikbaar over KoopGarant.

Lees meer